logo

Актуелности

Младеновац помаже бебе

Пред одборницима општинске Скупштине Младеновца данас ће се наћи Предлог Одлуке о финансијској подршци новорођеној деци на територији Градске општине Младеновац. Одлуком су предвиђена једнократна новчана давања за новорођено дете у износу од 10.000 динара.

Право на ову помоћ остварује свака мајка са пребивалиштем пријављеним на територији градске општине Младеновац, најмање годину дана пре дана рођења детета, као и са боравком у статусу интерно расељеног лица са Косова и Метохије, најмање годину дана пре дана рођења детета.

Како је изјавио Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, овим потезом општина преузима активну и конкретну улогу у решавању проблема наталитета, али и социјалних проблема са којима се сусрећу породице са приновама.

- Иако нам је буџет знатно мањи него претходних година, иако смо оптерећени враћањем кредита и плаћањем дугова за струју, изнашли смо могућност да помогнемо породицама са новорођеним бебама. На жалост, ситуација је таква да нисмо у могућности да помогнемо са већим износом од 10.000 динара, али верујем да ћемо у следећој години обезбедити још већа средства за ову сврху. Ова врста помоћи никада до сада није давана у нашој општини, а верујем да је то једна од инвестиција која ће се највише исплатити. Нема ни један разлог да ова одлука на данашњој седници не буде једногласна јер је то у интересу свих грађана наше општине – рекао је Чокић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.