logo

Актуелности

Почетак изградње улице Браће Баџак

 

Градски менаџер Горан Весић и чланови Привремног органа градске општине Младеновац обишли су радове на изградњи улице Браће Баџак.

Предвиђена је изградња саобраћајнице у дужини од 1100 и ширини од 13 метара која ће бити опремљена водоводом, канализацијом и јавном расветом. Изградња улице Браће Баџак вредна је 160.000.000 динара, а радове финансира град Београд. Рок за завршетак радоваје 180 радних дана.

Како је рекао градски менаџер Горан Весић, изградњом улице стичу се услови за преусмеравање теретног и аутобуског саобраћаја, који између осталог пролази поред ОШ "Свети Сава", на улицу Браће Баџак.

– Саобраћај који пролази поред основне школе моћи ће да се преусмери на ову улицу. Овуда ће ићи камионски и аутобуски саобраћај и зато је ова улица важна за Младеновац. Град Београд је тражио од општине Младеновац да нам предложи један велики пројекат и они су предложили ову улицу. Важно је да Младеновац почне да функционише као и сви градови у Србији у смислу да не мора сав саобраћај да иде кроз град.

Желим да се захвалимо председники Привременог органа Владану Глишићу који је иницирао овај пројекат и Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу града Београда који су за рекордно време успели да припреме сву техничку документацију – рекао је Весић и најавио да ће град Београд наставити да улаже у приградске општине

Председник Привременог органа Владан Глишић, захвалио се граду Београду што је преопозно приоритете приградских општина.

– Конкретно, захвалио бих се Горану Весићу и директору Дирекцији за грађевинско земљиште града Београда захваљујући чијем ангажовању је општина Младеновац добила ову велику инвестицију. Подсетио бих да је у претходних девет месеци општина Младеновац од града Београда добила кроз пројекте и инвестиције преко 300 милиона динара. До краја године очекујемо велика улагања у путну и комуналну инфраструктуру, затим у водоснабдевање и образовање.

Изградња ове саобраћајнице има велики значај за наш град. Због свог географског положаја изградњом ове саобраћјнице Младеновац постаје важан транзитни центар. Дајемо добар показатељ инвеститорима да у Младеновац треба и ваља улагати. Верујем да ћемо веома брзо добити инвеститоре који ће улагати у привреду и нова радна места – рекао је Глишић.

 

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.