logo

Актуелности

Младеновчани на "Дечијим васкршњим чаролијама"

 

Ученици из Младеновца учествовали су на традиционалној дечијој манифестацији "Дечје васкршње чаролије" одржаној у Београду у Конаку кнегиње Љубице.

Младеновачки ученици који су на најбољи начин осликали васкршња јаја учествовати су на традиционалној васкршњој манифестацији испред Конака књегиње Љубице у Београду, које се одржава са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја

Манифестацију су отворили заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић и патријарх српски Иринеј. Након осликавања, на Велики четвртак организована је изложба најуспешније осликаних јаја, а по традицији, на дан Васкрса посећена су деца у болницама и Дому у Звечанској.

 

Истога дана, у Ташмајданском парку организовано је  туцање шареним васкршњим јајима, а сви такмичари су даривани посластицама најпознатијих посластичара Београда.

Првог дана ове забавне манифестације у дворишту Конака окупили су се ученици 26 школа из земље и иностранства. Основна школа "Коста Ђукић" учествовала је са ученицама осмог разреда, Анђелом Жујовић, Исидором Иванишевић, Наташом Урошевић, Теодором Ћирковић и Милицом Крсмановић које су, предвођене наставником Миланом Аћимовићем, представиле школу.

Такође, у Младеновцу је организована и четрнаеста по реду, изложба дечјих радова "Христос васкрсе" у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице.

Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована и подршку братства нашег храма, а у организацији младеновачких вероучитеља, изложба је отворена након вечерњег богослужења на Врбицу.

 

Након поздравног слова, присутнима се обратила Наташа Јовановић у име Привременог органа градске општине Младеновац, која је награђеним ученицима предала пригодне поклоне. Поред ученика из основних и средњих школа на територији општине Младеновац, чији су радови изложени, одржана је и хуманитарна продајна изложба деце ометене у развоју.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.