logo

Актуелности

АПЕЛ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

alt

Сектор за ванредне ситуације, Управа за ванредне ситуације у Београду, упутио је Штабу за ванредне ситуације на територији градске општине Младеновац Упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера 09/8 бр. 87-3/6/2019 од 3.4.2019. године, а у складу са прогнозом РХМЗ Србије, где се између осталог каже "на подручју доњег Подунавља у периоду до петка (5.4.2019.) очекује се јак олујни ветар са ударима преко 30 метара по секунди".

            Конкретно, указује се на потребу предузимања превентивних и оперативних мера, између осталог и на спречавању паљење ватре на отвореном простору.

          Имајући у виду да је територија градске општине  Младеновац географски  на ободима доњег Подунавља и подложна удару ветрова из тог правца, Штаб за ванредне ситуације на територији градске општине Младеновац апелује на грађанство општине да не пали ватру на отвореном простору, како у горе назначеном периоду, до 5.4.2019. године, тако и касније.

       Спаљивање жетвених и других остатака забрањено је Законом о заштити од пожара, а жетвених остатака и Законом о пољопривредном земљишту. Правилником о упису и обнови регистрације пољопривредних газдинстава прописане су казнене мере за газдинства, уколико се утврди да је на њима извршено спаљивање жетвених остатака.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.