logo

Актуелности

Семинар о јачању антидискриминационих капацитета

altГрадска општина Младеновац била је домаћин семинара за представнике локалне самоуправе о унапређењу капацитета локалне јавне администрације за препознавање и спречавање дискриминације у организацији канцеларије Повереника за заштиту равноправности.

Сузана Васић, члан Већа градске општине Младеновац, захвалила се присутним учесницима као и канцеларији Повереника за заштиту равноправности на препознавању жеље градске општине Младеновац да учествује у пројекту.

Како је на семинару речено, Пројекат "Јачање локалних антидискриминационих капацитета и институционалних капацитета Повереника за заштиту равноправности", финансира Краљевина Норвешка, а реализује Повереник за заштиту равноправности. Пројектом је предвиђен низ едукативних тренинга за представнике институција на локалу међу којима су и представници институција и установа из општине Младеновац. Циљеви пројекта су унапређење људских и мањинских права и друштвене укључености маргинализованих група у Републици Србији, као и смањење броја случајева дискриминације пред локалним општинским органима и јавним институцијама на локалном и централном нивоу.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.