logo

Актуелности

Обнова државног пута између Младеновца и Аранђеловца

altПочела је реконструкција 13 километара државног пута другог А реда број 151 Марковац-Орашац-Аранђеловац. Инвеститор посла је ЈП "Путеви Србије", а вредност радова је око милион евра са пдв-ом. Планирано је да радови буду завршени до 15. јула.

На подручју Марковца данас су се састали председници општина Младеновац и Аранђеловац, Владан Глишић и Бојан Радовић, који су се у изјавама сложили да реконструкција овог пута има велики значај за грађане две општине.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да обнова пута који повезује Младеновац и Аранђеловац има велику важност као и да је последња реконструкција ове деонице била пре 15 година.

- Што се тиче наше општине, изузетно је важно, јер се ова деоница пута налази у Марковцу где две трећине мештана свакодневно пролазе овим путем. Такође, повезани смо преко овог пута са Аранђеловцем и Лазаревцем. Добри путеви значе бољу повезаност грађана, боље услове за инвеститоре и све ће то допринети бољем животу грађана општина Младеновац и Аранђеловац. Са колегом из Аранђеловца смо се договорили да закажемо састанке представника две општине како би утврдили неке заједничке пројекте. Наша општина ће такође кренути у реализацију великих пројеката када је у питању туризам и желимо да изградњом свих наших путева будемо ближи Београду - рекао је Глишић.

Бојан Радовић, председник општине Аранђеловац, истакао је да се десет километара овог пута налази на подручју општине Аранђеловац као и да ће се овим радовима комплетирати област уређења регионалних путева.

- Десет километара пута се налази у нашој општини и што се тиче регионалних путева са радовима на овој деоници можемо рећи да је Аранђеловац уређен. Ово је можда и најважнији пут што се тиче развоја туризма због везе са Младеновцем и Београдом. Овде гравитира стотине хиљада туриста и битно је да имамо добар пут. Овај пут има и велики локални значај јер су ту наша села Орашац, Копљари и било је важно да се уради једна оваква инвестиција вредна преко милион евра. Између две општине се налази и једна велика фирма "Стублина" где раде људи из обе општине, а морам да кажем да ће ускоро почети велика обнова Хотела "Шумадија" која ће износити преко 20 милиона евра - рекао је Радовић.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.