logo

Актуелности

Културно лето : "Балканика" и "Литера"

altНа претпоследњој конференцији за медије посвећеној Културном лету најављени су концерт групе "Балканика" и промоције издања књижевног Удружења "Литера".

Догађаје су најавили Зоран Јоцић, члан Већа задужен за културу, Сања Сарић, председник Удружења "Литера" и композитор и музичар Сања Илић, оснивач групе "Балканика".

Сања Сарић из Удружења књижевника и љубитеља књижевности "Литера – Младеновац" најавила је активности удружења на представљању нових издања као и дружења писаца са најмлађим суграђанима. Она је подсетила да је "Литера" ове године издала шест књига младеновачких аутора окупљених у овом удружењу и позвала децу и родитеље на промоцију збирке приповедака за децу аутора Вере Лазић која ће се одржати 22. јула од 19,00 сати у сали "др Елси Инглис". Сарићева је најавила да ће се сваког четвртка, од следеће недеље, писци из Литере дружити са суграђанима испред Спортског центра, а циљ је да се кроз све форме писане речи подржи српски језик и књижевност.

Концерт групе "Балканика" одржаће се 1. августа од 20,30 сати на платоу испред зграде општине Младеновац. Сања Илић најавио је богат репертоар старих и нових песама ове групе као и нумера које је радио за друге ауторе. Илић је позвао публику да присуствују концерту уз обећање да их очекује одличан провод.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.