• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Актуелности
Информисање припадника ромске националности о активним мерама запошљавања Штампа
08. новембар 2019.

altПредставници Мобилног тима за инклузију Рома општине Младеновац у оквиру посете ромских насеља информисали су суграђане ове националне мањине о потребама локалног тржишта рада, приликама за новозапошљавање и програмима за преквалификацију.
Мерема активне политике које спроводи Национална служба за запошљавање у сарадњи са градском општином Младеновац, од почетка године до данас, запослено је укупно десет особа ромске националности.
Од тог броја четворо њих је запослено на јавним радовима, троје кроз субвенције послодавцима за запошљавање теже категорије становништва, док су две особе покренуле сопствени бизнис€œ, истакао је Жељко Селимовић, руководилац Националне службе за запошљавање, испоставе у Младеновцу.
Сузана Васић, координаторка Мобилног тима и члан Већа ресорно задужена за социјална питања, националне мањине, унапређење и заштиту људских и мањинских права, наводи да су на недавно одржаном Сајму запошљавања припадници ромске националности имали прилику да конкуришу на нека од слободних радних места.
€žМорам да нагласим да активностиза унапређење положаја ромске пупулације у области запошљавања које спроводи Мобилни тим градске општине Младеновац дају позитивне ефекте, што је резултирало њиховом већом заинтересованошћу за активно тражење посла€œ, истакла је Васићева.
Према њеним речима, посете ромској заједници представљају наставак активности на информисању и мотивисању Рома и Ромкиња за активно укључивање на тржиште рада.
Ова посета реализована је у оквиру Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња општине Младеновац за период од 2019. до 2021. године.

alt