logo

Актуелности

Вртић "ШЕШИРИЋ" у Великој Крсни за 70 деце

altЗаменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је вртић "Шеширић" Предшколске установе "Јелица Обрадовић" у Великој Крсни, у којој је Основна школа "Биса Симић" уступила адаптирани простор за 70 деце, која су распоређена у предшколску, мешовиту и јаслену групу.

Општина је у адаптацију уложила 1.000.000 динара, а надлежни Секретаријат у опрему, набавку намештаја и опремање кухиње 1.600.000 динара.

-Отварање вртића у Великој Крсни је пример да се улаже и у велика села, и да се на тај начин покрива читава територија Београда, како би сва деца која имају потребу могла да буду у вртићима - рекао је Весић том приликом.
Како је додао, у овом тренутку Београд има преко 75.000 деце у вртићима, и подсетио да је ситуација знатно боља у односу на период од пре шест година, када је тај број био мањи од 50.000."Једина смо локална самоуправа у којој преко 70 одсто деце иде у вртиће. А ми ћемо наставити да користимо бројне објекте у школама и другим установама које нису у функцији и да их претварамо у вртиће", поручио је Весић.

Према Весићевим речима, већ четири године је иста цена коју родитељи плаћају за боравак деце у вртићима.

-Увели смо од пре неколико година и да родитељи чија деца иду у приватне вртиће имају субвенције. Ми враћамо родитељима око три милијарде динара, вратили смо око две милијарде и 200.000, а све то јер се у претходном мандату незаконито наплаћивало по дупло већој цени - истакао је Весић.

Он је додао да се Град припрема за одлуку коју ће донети Влада, а која подразумева да сва деца преко три године старости обавезно иду у вртиће.

- Функционално образовање деце почиње са трећом годином, и то нас чека у будућности - рекао је Весић.
Председник општине Младеновац Владан Глишић је поручио да је општина донела одлуку да се у 2020. години уложи 40 милиона динара за инвестиционо одржавање основних школа и вртића, као и да се финансирају екскурзије од првог до четвртог разреда основних школа на територији те општине.

Глишић је додао и да је једна од најважнијих одлука да се за свако новорођено дете исплати накнада родитељима у износу од 20.000 динара и додао да општина Младеновац њима поклања и ауто седишта.

Директорка Предшколске установе "Јелица Обрадовић" Јована Илић је нагласила да је новоотворени вртић од животног значаја за мештане села.

-Један број родитеља више неће морати да вози децу у Младеновац у вртиће, јер сада постоји овај вртић у селу. Овде је постојала потреба за смештај деце у дневне боравке, а сада је такође значајно и што људи могу да остану на својим имањима - рекла је Илић.
Град је уложио и 24.000.000 динара у комплетну реконструкцију крова вртића "€žДуга" ПУ"€žЈелица Обрадовић"€œ.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.