logo

Култура

Фолклор у Ковачевцу

 

Концерт дечијих фоклорних ансамбала одржан је у Дому културе у Ковачевцу. Домаћин фестивала, КУД "Љубомир Ивановић-Геџа", угостио је децу из Косјерића, Батјанице и Земуна. 

Дечији фестивал фолклора одржава се по први пут у Ковачевцу, а поред домаћина КУД "Љубомир Ивановић-Геџа" учестовали су и КУД " Максим Марковић" из Косјерића, АНИП "Ју-Лира" из Батајнице и АНИП "Таурунум" из Земуна.

Учеснике фестивала поздравио је Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац. 

– Поштовани Ковачевчани, велика ми је част што сам у прилици да вас поздравим у име градске општине Младеновац и колега из Привременог органа и да вам се захвалим што сте дошли вечерас у оволиком броју. Гостима из Косјерића, Батајнице и Земуна желим добродошлицу у наш Младеновац и Ковачевац и сигуран сам да ће им уз добре домаћине боравак бити пријатан.

Културно уметничко друштво "Љубомир Ивановић-Геџа" јесте младо друштво али је у више наврата показало да је добар домаћин и добар организатор оваквих манифестација.

 

Зато сам сигуран да ће овај концерт дечијих ансамбала постати традиционална манифестација којом ће се поносити и Ковачевац и Младеновац. 

Овакве манифестација опстају пре свега захваљујући ентузијазму групе људи посвећених свом послу и свом месту. Што се градске општине Младеновац тиче трудићемо се да помогнемо организатору али и да уложимо средства у обнову Дома културе како би он постао истинско место окупљања и дружења младих људи – рекао је Глишић.

 

 

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.