logo

Култура

Међународни фестивал фолклора у Влашкој од 15. до 17. јула

 

 

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2016", шеснаести по реду, одржаће се од 15. до 17. јула у центру Влашке уз учешће девет ансамбала из земље и иностранства. Организатор фестивала је КУД "Шумадија" из села Влашке, а генерални покровитељ градска општина Младеновац. Улаз је бесплатан.

На летњој сцени у центру Влашке, током три фестивалска дана, са почетком од 20,30 сати, наступиће Културно уметничка друштва "Топ`лан" из Словачке, "Нова руда" из Пољске, "Ступино" из Русије, "Баранја" из Мађарске, "Широка степа" из Русије, "Каблови" из Јагодине, "Рудар" из Угљевика, "Абрашевић" из Шапца и наравно домаћин из Влашке, КУД "Шумадија".

Културно уметничко друштво "Каблови" из Јагодине одржаће 14. јула од 20,30 сати солистички концерт за посетиоце и учеснике фестивала.

 

Дефиле учесника Међународног фестивала фолклора "Влашка 2016" улицама Младеновца ће се одржати 15. јула од 11,00 часова, традиционалном рутом од Гимназије до зграде градске општине Младеновац, а затим и до Градског трга где ће одржати концерт.

Пратећа манифестација "Од предака за будућност" која има за циљ очување и неговање народне традиције и обичаја одржаће се 17. јула у порти сеоске цркве у Влашкој.

Међународни фестивал фолклора у Влашкој се одржава у оквиру седмог "Српског летњег фестивала фолклора" који се, након Влашке, наставља у Шапцу и Угљевику.

Да подсетимо, Привремни орган градске општине Младеновац, је фебруара ове године усвојио Одлуку о сталним манифестацијма из области културе од значаја за општину Младеновац. Реч је о манифестацијама које својим значајем и садржајима презентују и афирмишу градску општину Младеновац и задовољавају потребе грађана у области културе, а међу њима је и Mеђународни фестивал фолклора "Влашка".

Средства за одржавање манифестација обезбеђују се у буџету градске општине Младеновац на основу сагледаног програма и предрачуна трошкова, а у складу са расположивим средствима. Осим буџетских средстава, организатор манифестације обезбеђује новац за одржавање манифестације и из других извора, а у складу са важећим прописима (донатори, спонзори и сл.).

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.