logo

Култура

Остваривање права на дечије аутоседиште категорије 1/2/3

Остваривање права на дечије аутоседиште категорије 1/2/3  (за децу тежине 9 - 36 кг) - подношење захтева


Дана 24. фебруара 2020. године ступила је на снагу Одлука о подршци новорођеној деци са територије градске општине Младеновац доделом дечијих аутоседишта категорије 1/2/3 (за децу тежине 9 - 36 кг), која  је објављена у "Службеном листу града Београда", број 11/20 од 24. фебруара 2020. године (у даљем тексту: Одлука).


Право на дечије аутоседиште категорије 1/2/3  (за децу тежине 9 - 36 кг) може се остварити од датума почетка примене ове Одлуке до коначне расподеле укупног броја набављених аутоседишта категорије 1/2/3 .


Захтев се подноси у року од шест месеци од дана рођења детета.

Право на дечије аутоседиште категорије 1/2/3  (за децу тежине 9 - 36 кг) може остварити свака мајка са пребивалиштем пријављеним на територији градске општине Младеновац најмање годину дана пре дана рођења детета, као и са боравком у статусу интерно расељеног лица са Косова и Метохије најмање годину дана пре дана рођења детета.

Право на дечије аутоседиште категорије 1/2/3  остварује се на основу захтева који се подноси Одељењу за друштвене делатности Управе ГОМ, и то у року од шест месеци од рођења детета. Уз захтев се прилаже и:

1. извод из матичне књиге рођених за дете – децу и

2. фотокопија личне карте подносиоца захтева.


Уколико захтев подноси отац детета, уз захтев се прилаже, поред наведених докумената и извод из матичне књиге венчаних, односно оверена изјава два сведока да родитељи детета живе у ванбрачној заједници, као и фотокопија личне карте мајке.

Захтев за остваривање права на једнократно новчано давање подноси се у згради Управе градске општине Младеновац, у улици Краља Петра Првог бр. 175, сваког радног дана од 7,30 до 15,30 сати.

Напомена: Родитељ који је остварио право на дечије аутоседиште категорије 0/0+/1/2  у складу са одредбама Одлуке о подршци новорођеној деци са територије градске општине Младеновац доделом дечијих аутоседишта категорије 0/0+/1/2  ("Сл. лист града Београда", бр. 12/17 и 128/19), не може остварити право на дечије аутоседиште категорије 1/2/3 у складу са одредбама Одлуке о подршци новорођеној деци са територије градске општине Младеновац доделом дечијих аутоседишта категорије 1/2/3  (Сл. лист града Београда", бр. 11/20), за исто дете.


ПРЕУЗМИТЕ: Одлука

ПРЕУЗМИТЕ: Образац захтева

ПРЕУЗМИТЕ : ИЗЈАВА-САГЛАСНОСТ

 СЛУЖБА ЗА ПОСЛОВЕ ОРГАНА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ
УПРАВЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.