logo

Култура

Песнички конкурс "Играле се делије"

altУдружење грађана "Играле се делије" расписује Други песнички конкурс посвећен песнику Милораду Петровићу Сељанчици. Конкурс је отворен од 20.03.2018. до 05.06.2018.године.

Одлуком УГ "Играле се делије" тема овогодишњег конкурса је литургијски слоган "Радујте се и веселите се". Пред ауторима је задатак да пишу о весељу и радости као плодовима вере, непролазног, човекољубља, богољубља, православља. Конкурс обухвата две категорије: категорију ученика основних и средњих школа и категорију одраслих.

Песникиње и песници шаљу до пет песама, адресу, број телефона и кратку биографију на
електронску адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Ученици поред контакт података и биографије шаљу тачан назив школе и разред који похађају.

Песме не смеју бити објављиване у штампаној или електронској форми. Удружење грађана "Играле се делије" не сноси одговорност за евентуално кршење закона о ауторским правима и његову злоупотребу. Ауторски прилози се не хонораришу. Од пристиглих радова биће изабране по три најбоље песме у категоријама I-IV разред, V-VIII разред, као и по три најбоље песме из категорије средњошколаца и одраслих.

Победнички и одабрани радови биће штампани у зборнику. Награђени аутори (плакета + књига) као и аутори заступљени у зборнику биће позвани да учествују на завршној манифестацији "Играле се делије" која ће се одржати крајем јула у Великој Иванчи (општина Младеновац) у оквиру манифестације "Младеновачко културно лето".


Удружење грађана "Играле се делије", Велика Иванча, Младеновац.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.