logo

Пољопривреда

Одржан семинар Пољопривредне службе

 

Пољопривредна и саветодавна служба Младеновац одржала је данас предавање за пољопривреднике у Великој сали општине Младеновац.

Тематски, предавање је било посвећено прихрани стрних жита, агротехници кукуруза, сименталцима у Аустрији и Баварској, баждарењу прскалица и технологији производње шљиве.

Дејан Вићовац, члан Већа за пољопривреду и привреду, захвалио се Пољопривредној и саветодавној служби Младеновац, која је организовала овај семинар.

- Корисно је да у овом зимском периоду искористимо време и да сазнате оно што је ново у пољопривреди. Најавио бих још један скуп који ће се ускоро одржати, а на тему удруживања пољопривредних произвођача где ће гости бити из Градске управе за пољопривреду и Задружног савеза Београда - рекао је Вићовац.

Бранислав Радовановић, директор Пољопривредне и саветодавне службе Младеновац, поздравио је учеснике предавања и захвалио им се на учешћу.

- Иако имамо данас неколико тематских целина из области пољопривреде, верујем да ће вас једна тема посебно интересовати, а то је баждарење прскалица и атомизера које ће ускоро почети на територији целе Србије. Баждарење тих уређаја биће обавеза свих пољопривредних произвођача. Ми смо већ у контакту са општином јер ће наша служба радити баждарење на територији наше општине, као и за општине Смедерево, Смедеревска Паланка и Велика Плана. Преко општинских структура ћемо омогућити да буду пописани сви уређаји и молим вас да, када вас буду контактирали, дате што прецизније податке о уређају, капацитет, радни захват итд. То су елементи које ћемо касније слати у републичку базу података - рекао је Радовановић и захвалио се општини Младеновац на уступљеном простору за предавање.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.