logo

Пољопривреда

Београд издвојио 180 милиона за пољопривреднике

altГрад Београд је обр године определио 180.000.000 динара подстицајних средстава за куповину пољопривредне механизације, приплодних јуница, противградних мрежа, система за наводњавање, пластеника, кошница и опреме за пчеларство.

Како је најавио Сава Павичић из градског Секретаријата за привреду, јавни позиви ће бити расписани следеће недеље и неће се умногоме разликовати од прошлогодишњих конкурса. Он је истакао да су ове године подстицајна средства већа за 50 одсто него у 2017. години. Субвенвције ће као и прошле године бити 80% од цене купљеног материјала. Једна од новина је да 2018. године неће бити у програму подстицаја куповина трактора, већ ће се конкурс за механизацију односити на прикључне машине.

Представници градског Секретаријата за привреду - Управе за пољопривреду и Министарства пољопривреде упознали су младеновачке пољопривреднике са детаљима, условима и критеријумима доделе подстицанјих мера за развој пољопривреде преко градских конкурса за воћарство и повртарство, механизацију, пчеларство и сточарство али и преко ИПАРД фондова.

Трибину је отворила Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа задужена за пољопривреду која је поздравила учеснике и истакла да, имајући у виду средства добијена прошле године, младеновачки пољопривредници могу и ове године да се надају успешном исходу конкурса за које се одлуче да аплицирају. Осим конкурса за наведене области, из града Београда су најавили и програма одласка на пољопривредне сајмове и изложбе као и бесплатне програме обуке.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.