logo

Пољопривреда

Бесплатна подела минералног ђубрива

altГрадска општина Младеновац обавила је бесплатну поделу 80 тона минералног ђубрива воћарима са територије наше општине.

На основу обављеног јавног позива за бесповратну испоруку минералног ђубрива KAN 27% N из Републичких робних резерви, градска општина Младеновац обавила је бесповратну испоруку физичким лицима - носиоцима пољопривредног газдинства са територије градске општине Младеновац.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, рекао је да су захваљујући Влади Републике Србије воћари у Младеновцу добили донацију од 80 тона КАН-а, вештачког ђубрива намењеног воћњацима.

- Општина Младеновац је одрадила јавни позив и наши пољопривредници су добили по 400 килограма вештачког ђубрива. Услови су били ко има хектар и више од једног хектара да добија максимално 400 килограма. Добијају пољопривредници са целе територије наше општине, онолико колико смо могли да обавестимо људе да постоји јавни позив и да смо добили ограничену количину вештачког ђубрива. По нашим анализама око 2.100 наших суграђана се бави воћарством и регистровало је своје домаћинство у Регистру пољопривредних газдинстава, од тог броја један број се јавио на јавни позив који је трајао четири дана. Трудили смо се да преко Удружења воћара и виноградара, Савета месних заједница и средстава јавног информисања обавестимо наше воћаре. Морам да кажем да је ова мера и подстицај Владе Републике Србије за нашу општину опредељена јер су наши воћари претрпели штету за време 2018. године када је наша општина проглашена као општина коју је захватила елементарна непогода - рекао је Глишић.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.