logo

Пољопривреда

Пољопривредне субвенције 200 милиона динара

altГрад Београд је ове године определио 200 милиона динара субвенција пољопривредним произвођачима са територије града Београда. Пољопривредници ће бити подржани у областима сточарства, пчеларства, воћарства и повртарства и набавке прикључних машина.

Овогодишње подстицаје данас су младеновачким пољопривредницима представили запослени у Секретаријату за привреду, Милинко Величковић, градски секретар, Биљана Шука, начелник сектора, и Драгана Степановић, руководилац сектора као и Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа ГО Младеновац, задужена за пољпоривреду.

Присутне је поздравио председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, који се захвалио Секретаријату на изузетној сарадњи са општином Младеновац и подсетио да су наши пољопривредници прошле године добили преко 45 милиона динара субвенција.

Он је позвао пољопривреднике да и ове године аплицирају за субвенције које додељује град Београд.

altГрадски секретар за привреду, Милинко Величковић, нагласио је да је Секретаријат за привреду је у 2019. години обезбедио 200 милиона динара за подстицајна средства у области пољопривреде. Он је истакао да је у односу на период од 2013. године, буџет за бесповратна подстицајна средства у области пољопривреде увећан је десет пута.

- Трудили смо се да јавне позиве прилагодимо пољопривредницима зато смо обилазили људе и слушали шта им треба и то ставили у четири јавна позива.

За пчеларство је предвиђено 30 милиона, за сточарство 40 милиона, за воћарство и повртарство 50 милиона и за прикључне машине 80 милиона динара.

Јавни позиви су прилагођени обичном човеку, очишћени од свих сувишних бирократских захтева и предвиђају испуњавање само основних услова.

altОд ове године у 80% средстава са којима учествујемо у подстицајима улази и ПДВ, тако да је ваше учешће реално 20 одсто - рекао је Величковић и додао да конкурс траје 21 дан као и да ће предност имати они којима је пољопривреда основна делатност.

Запослени у Секретаријату појаснили су јавне позиве те је тако речено да ће се у области воћарства и повртарства подржати куповина пластеника (један пластеник на површини 5 до 10 ари), противградних мрежа са системом наводњавња и системи за наводњавање.

Што се тиче прикључних машина у обзир долазе све машине које немају сопствени погон и ту је максимални износ по субвенцији 400.000 динара. Максимални износ за опрему за пчеларство је 200.000 динара док ће град Београд у области сточарства делити подстицаје за набавку јуница, оваца и свиња.

Рок за предају документације је 25. априла, а јавни позиви су објављени на сајту града Београда и градске општине Младеновац.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.