logo

Спорт

Младеновчанин десети на маратону

      

На недавно одржаном 28. Београдском маратону, у којем је учествовало 4.484 такмичара из 56 земаља, Горан Укић из Младеновца заузео је десето место у укупном пласману као и друго место на Првенству Србије у маратону које је одржано у оквиру ове најшире спортске манифестације.

Младеновачки спортиста је постигао високе резултате у конкуренцији атлетичара из свих крајева света, у којој су доминирали учесници из афричких земаља. Укић је на овогодишњем маратону, на којем је први пут учестовао, до циља стигао за 2 сата и 36 минута. Успех је уследио као наставак низа победа, пре свега освојених првих места на  "Новосадском маратону" претходне и ове године.

Председник градске општине Младеновац Дејан Чокић, угостио је данас Горана Укића, апсолвента Факултерта спорта и физичке културе, бившег дугогодишњег члана Атлетског клуба "Младенвовц" и од пре две године члана Атлетског клуба "Динамо" из Панчева. Укић је, у разговору са председником општине нагласио да су његово учешће и успех на престижним спортским манифестацијама потврда да Младеновац и даље има спортисте који могу да га достојанствено репрезентују.

На иницијативу Горана Укића и уз подршку општине, Младеновац ће ускоро бити домаћин трке која ће бити организована на Космају.

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.