logo

Спорт

Бронзане медаље КК "Младеновац" на Балканском првенству

20160609_105432Карате клуб "Младеновац"  учествовао је на Балканском првенству у Београду где су такмичари освојили треће место за репрезентацију Србије.

На првенству је учествовало 11 земаља са територије Балкана и 850 такмичара. Ката тим који је освојио бронзану медаљу чини ли су Лука Михајловић, Павле Кнежевић и Богдан Лазаревић, ученици ОШ "Момчило Живојиновић".

Говорећи о успеху свога тима Богдан Лазаревић се захвалио на пријему представницима ГО Младеновац и својим друговима. 

"Ова последња медаља са балканског првенства нам много нам значи. То су нам најбитније медаље у нашим каријерама. Тренирамо 7 година. Троструки смо прваци државе у катама екипно. Трудимо се да тренирамо, то су ове медаље и показале и драго ми је што смо стигли до овако битне тачке одакле можемо да наставимо да се такмичимо где смо прешли већ половину пута до Светског првенства о коме већ дуго сањамо." 

Старији представници клуба учествовали су на Регионалном првенству Европе у Турској  и такође освојили  бронзане медаље за своје екипе. Јелена Миливојчевић за сениорску женску екипу, а Јован Ћирић за комбиновано кадетску јуниорску екипу. Иначе, Београдски карате савез је заузео друго место у генералном пласману у конкуренцији од 37 региона из читаве Европе.

Председник Привременог органа ГО Младеновац Владан Глишић рекао је да ће се након конституисања власти трудити да испрати све добре спортске резултате и да ће ново руководство нашим спортистима дати на значају који заслужују.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.