logo

Спорт

Пријем за младеновачке тенисере

 

Најмлађи тенисери Омладинског тениског клуба Младеновац успешно су се представили на недавно одржаном турниру у Аранђеловцу.

Млади тенисери Омладинског тениског клуба Младеновац, узраста од 2003. до 2005. годишта, учествовали су на Едукативно - спортском тениском кампу за децу из Србије, дијаспоре и региона "Аранђеловац 2016" у оквиру којег је одржан тениски турнир "Србија дијаспора опен 2016".  Медаље са турнира су донели тенисери Златко Станојевић, Игњат Блажић, Страхиња Кузмановић и Стефан Симић. Како је рекао њихов тренер Далибор Милошевић, турнир је одржан у Аранђеловцу са идејом да окупља младе људе из дијаспоре, а за младеновачке тенисере је био значајан признање за њихов труд и упорност.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић и чланови Већа, Саша Вићентијевић и Горан Спасојевић, угостили су данас младе тенисере, њихове родитеље и тренере.

Глишић је спортистима честитао на постигнутом успеху.

– Као председник општине имам једну привилегију за разлику од осталих грађана наше општине, а то је да примам успешне младе људе, спортисте, наше шампионе. Желим да вама, вашим родитељима и представницима клуба честитам на успеху који сте постигли. Као бивши спортиста, знам да треба доста одрицања и храбрости да би се на такмичењима освојила медаља, а знам и колико значи добијена пажња после освојене медаље – рекао је Глишић и момцима пожелео успешне спортске каријере.

Саша Вићентијевић, члан Већа и оснивач и председник Тениског клуба "Младеновац", Саша Вићентијевић упознао је пристуне са историјатом клуба.

–  Наш клуб ове године навршава десет година постојања. Директни смо наследници некадашњег Тениског клуба "Петар Драпшин". Кроз нашу школу тениса је прошло преко 300 ђака и имамо четири лиценцирана тренера у клубу. Генерација која је данас са нама су деца од 2003. до 2005. годишта, ради се о врло успешним спортистима који су будућност младеновачког тениса. Наш тениски клуб је по први пут у овој згради и до сада нисмо имали прилику да нас било ко од званичника општине прими, зато се у име родитеља, деце и осталих чланова клуба захваљујем господи Глишићу и Спасојевићу.

Горан Спасојевић, члан Већа за спорт, рекао је да ће се општина трудити да младим спортистима омогући много боље услове за тренирање него што је то био случај у претходном периоду.

– Ово је сигурно и за вас сигнал да спорт у Младеновцу неће бити као што је био, пре свега мислим на однос према спортистима. Нама је јако важно да јавност препозна ову децу јер се ради о изузетној генерацији. Морам да изразим дивљење оним што сам видео на терену, пре свега мислим на понашање деце јер такву спортску културу ретко можете видети и код много старијих спортиста. Потрудићемо се да у наредном периоду направимо бар два тениска терена да би могли потпуно да се посветите спорту који волите – рекао је Спасојевић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.