logo

Отворена изложба младих из Дневног боравка

Данас је у холу зграде градске општине Младеновац отворена продајна изложба Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју из Младеновца. Изложба ће трајати два дана, 22. и 23. децембра од 10,00 до 15,30 часова.

Изложба је пре свега афирмативног карактера, али уједно и прилика за прикупљање новчаних средстава за куповину дидактичког материјала који се користи у радно-окупационој терапији. После дводневне поставке у холу општине, изложба ће бити представљена и у Тржном центру "Младеновац", 26. децембра, од 10,00 до 15,00 часова.

Данијела Чокић Икић, руководилац Дневног боравка, нагласила је да овакве манифестације имају за циљ рекламирање рада установе и њено приближавање локалној заједници.

– Радови учесника су настали као производ радно-окупационе терапије корисника са нашим радним терапеутима. Наш боравак је организациона једница Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометену у развоју у Београду. Тренутно имамо 38 корисника, различитог степена и врсте ометености, и функционишемо у пет васпитно-образовних група. Радимо сваког радног дана од 06,00 до 18,00 часова. У боравку раде дефектолози, радни терапеути, неговатељи и медицинско особље. Поред дефектолошког и радно-окупационог третмана, нашим корисницима се пружа и примарна здравствена заштита.

 

Деца су углавном сва са територије наше општине, а имамо и два корисника из Сопота, мада је и тамо покренута иницијатива за отварање Дневног боравка – рекла је Данијела Чокић Икић.

Јасминка Прокић, помоћник председника општине, истакла је да је изложба Дневног боравка у холу општине постала традиционална те да представља добар пример инклузије у нормалан живот и предпразнични живот града.

– Ова изложба показује и сву преданост раду, особља, корисника и родитеља, као и помоћ разних установа и појединаца који подржавају рад Дневног боравка. Градска општина Младеновац увек подржава рад Дневног боравка, дуго смо сарађивали и та сарадња ће се наставити, а у новој 2015. години, желим им још бољи рад, мада су и до сада били изузетно успешни – рекла је Прокићева.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.