logo

Актуелности

Веће усвојило ребаланс буџета

Веће усвојило ребаланс буџетаНа јучерашњој седници Општинског већа још једном се показало да је у тешким временима највећа људска вредност солидарност – Уз доста одрицање, личне и колективне одговорности према добробити грађана наше општине, чланови Већа су после краће и занимљиве расправе усвојили Предлог Одлуке о ребалансу буџета градске општине Младеновац за 2011годину. Дакле, осим поменутог ребаласна, јуче је једногласно и без расправе усвојен Предлог Закључка којим се утврђује предлог Решења Скупштине градске општине Младеновац на предлог Анекса бр. 1 Уговора о оквирном кредиту бр. 53-420-1200146.7 од 23.8.2007. године.

Када се дошло до гласања о предлогу ребаланса буџета испоставило се да нису сви чланови Већа учествовали у изради ребаланса, као и да нису задовољни средствима додељеним појединим буџетским корисницима. Међутим, захваљујући поменутој солидарности, после краће расправе ребаланс је на (опште ?) задовољство свих усвојен.

Зарад позитивног примера који у овим тешким временима сви треба да следимо преносимо ток расправе.

Драгана Лукач (члан Општинског већа за образовање) : Ко је обрађивач и предлагач ребаланса ?

Анђелка Миловановић (Начелник службе за буџет и финасније) : Обрађивачи смо ми, а предлагач је ...

Бранислав Јовановић (председавајући Већа) : Ја. Ако имате неке примедбе ...

Драгана Лукач : Па наравно да имам, али сад је мало касно за то.

Бранислав Јовановић : Није касно, слободно кажите.

Драгана Лукач : Могу само да кажем да је поново стварно мала позиција за образовање. Очекивала сам да ће ребалансом то бити много више повећано, а не заокружено на просту цифру. Бојим се да је то све због тога да би Спортски центар добио 20.500.000 што је све на уштрб других позиција. Немам ништа против да сви притегнемо каиш да би ова година била превазиђена али не може да прође да је не кажем баш ништа. Имам одговорност према људима са којима радим у образовању и према финасирању других услуга које смо образовању пружили претходних година. Ако одбијемо стипендије које су фиксан износ од 5.200.000 динара, за остале позиције у образовању остаје свега 830.000 динара. Претходних година је било доста више и сматрам да је ово заиста мало.

Дејан Чокић (заменик председника општине) : Да ли је Драгана била позвана на састанак када се радио ребаланс ? Не. То је један пропуст јер свако има право да за своју позицију бар каже своје мишљење, овога пута је сада рекла нама, али на жалост сада кад је званична седница Већа, а није имала прилику да се за то изјасни раније. Тако да бих замолио те исте који су организовали састанке и радили ребалнс буџета да консултују чланове Већа и људе који су задужени за поједине области јер дефинитивно не смемо да дозволимо да се кола сломе на појединцима, као што је Драгана Лукач, који имају дугогодишњу успешну сарадњу са школама и осталим установама које су у њеној надлежности.

Иван Јанковић (члан Општинског већа за спорт) : Ево ја се слажем са Драганом да су потребна средства и предлажем да се са Спортских и омладинских организација скине 1.000.000 динара и да остане 23.000.000, а да 1.000.000 пређе на образовање које је врло битан фактор у нашој општини.

Драгана Лукач : Ти то добровљно скидаш ?

Иван Јанковић : Да.

Драгана Лукач : Ја само могу да кажем хвала, ништа друго.

Бранислав Јовановић : Ја немам речи. Просто сам занемео и више не знам како то да назовем. Морао бих да се консултујем са докторком Тијанић која је стручњак за стање у којем се сада налазим. Не знам ни сам, вероватно ћу почети да лебдим. Сигуран сам да сада само докторка Тијанић може да ми помогне. Одушевљен сам и ганут.

Драгана Лукач : Да ли то значи да немате ништа против Ивановог предлога ?

Бранислав Јовановић : Не, далеко било. То је тако дирљиво са његове стране према теби да је то невероватно. Ја само могу да похвалим господина Ивана Јанковића који је направио овако један гест и позивам остале да буду такви и да сопственим примером дају другима пример како се то ради.

После дуже драмске паузе, позиву председника на солидарност се први одазвао Божидар Томићевић. (члан Општинског већа за месне заједнице) : Ја само могу да предложим, пошто се нико у раду није сетио месних заједница, а ја нисам учествовао у томе, па ово што имају средстава од 908.000 динара и то да поделите. Што се тиче мене, месне заједнице би могли да угасимо јер они са овим новцем не могу да функционишу. Ја сам то рекао председнику и пре буџета, рекао је биће ребаласна али од тога нема ништа, тако да што се тиче мене и ово слободно расподелите где коме треба Црвеном крсту, здравству ...

Након излива солидарности прешло се на гласање о ребалансу буџета са предложеним изменама. Ребаланс буџета је усвојен једногласно.


Бранислав Јовановић : Ако нема ништа под тачком разно ја вам се захваљујем, али бих замолио чланове Већа да остану у сали. Хвала вам.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.