logo

Актуелности

Светло стиже из Београда

1411

Новоосновано градско јавно комунално предузеће "Јaвно осветљење Београд" убудуће ће изводити радове на инсталацијама функционалног и декоративног осветљења на територији свих градских општина, са изузетком општине Лазаревац – До сада су послови јавног осветљења били у надлежности градских општина.

Преносом оснивачких права са републике на град и уписом у регистар ЕДБ "Јавно осветљење" регистровано је као ново јавно комунално предузеће с називом "Јaвно осветљење Београд".

– До сада су радови на територијама шест бивших приградских општина Гроцке, Барајева, Младеновца , Сопота, Обреновца и Сурчина били у надлежности локалних самоуправа, што се није показало као најсрећније решење. Нова организација ће само помоћи нашим суграђанима да живе у савременом и лепо осветљеном Београду. С обзиром на садашњи статус, предузеће преузима и све остале обавезе везане за инсталацију јавног осветљења, као што су издавање услова за пројектовање нових инсталација јавног осветљења, давање сагласности на пројекте, пријем инсталација које су изводила трећа лица и друго – рекла је Бранислава Марковић, руководилац Службе инжењеринга у овом предузећу.

Од како је постало градско, ово предузеће реализоваће и планове по приоритетима Градске управе, оносно Управе за енергетику.

– Командно-контролни центар постоји од 2008. године с двадесетчетворочасовним радним временом. Грађани своје примедбе и предлоге могу да дају путем телефона 3020-100 или електронском поштом Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Екипе предузећа реагују по свим примедбама и оне се отклањају у најкраћем року уколико је то у нашој надлежности – истакла је Марковићева.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.