logo

Актуелности

Општина донирала апарате за дезинфекцију руку

Све основне школе на територији Градске општине Младеновац у оквиру акције "Чисте руке наше деце", добиле су 50 комплета који укључују безконтактне апарате и гел за дезинфекцију руку. Овим ће више од 4.000 основаца имати могућност да на адекватан начин брину о хигијени и тиме учини значајан корак у превенцији болести прљавих руку.

Апарати и течни гел јуче су уручени основним школама "Момчило Живојиновић", "Свети Сава", "Коста Ђукић", "Биса Симић", "Живомир Савковић", "Милица Милошевић" и "Бора Лазић". У плану је да у наредних неколико дана апарате и течни гел за дезинфекцију добију музичка школа "Стеван Христић" и школа за основно образовање одраслих.

Поменути комплети, којима су опремљене све школе, омогућиће више од 100.000 сувих прања руку.

Донацију је јуче уручила Драгана Лукач-Зечевић, чланица Већа градске општине Младеновац, која је том приликом указала да је оваква акција од великог значаја за подизање свести родитеља, ученика али и јавности о заразним болестима које се јављају као последица прљавих руку.

– Изражавам велико задовољство што је општина Младеновац прва у Србији која је партнер у акцији "Чисте руке наше деце" која планира свим школама на територији Србије да донира одређени број апарата за антибектеријски гел који ће служити да се деца превентивно заштите од болести које су врло ризичне за њихово здравље. Општина Младеновац финансира целу акцију обезбеђивањем континуираног набављања гела у периоду од годину дана. Дакле, биће постављен велики број апарата и опремљене све основне школе и истурена одељења на територији Младеновца. Апелујем на децу и родитеље да заједно са нама схвате значај акције и да сви заједно допринесемо да се заразне болести више не шире - рекла је приликом уручења донације Драгана Лукач-Зечевић.

На значај акције "Чисте руке наше деце" указала је и Весна Влајић, директорка основне школе "Момчило Живојиновић".

– Изузетно сам захвална Градској општини Младеновац која је препознала значај акције и укључила се у пројекат. Такође, сам задовољна што ће наши ученици бити међу првима који ће уживати у благодетима ове акције. Поред потпуно практичних резултата које ћемо добити овим апаратима, сигурна сам да ће то бити веома значајно у едукацији ученика и родитеља у превенцији њиховог здравља и значаја чистих руку. Сигурна сам да је ово почетак акције која ће донети много шире резултате и надам се да ћемо схватити да су чисте руке пола здравља - рекла је Влајићева.

Акција "Чисте руке наше деце", под покровитељством Фондације ЊКВ Принцеза Катарина и уз подршку Министарства просвете и науке Републике Србије, Покрајинског секретаријата за образовање, Секретаријата за здравство управе града Београда, Секретаријата за школство управе града Београда има за циљ побољшање нивоа хигијене руку и смањење болести прљавих руку деце у школама.

Течни гел за дезинфекцију руку препорука је Светске здравствене организације. Редовним коришчењем гела могу се и до педесет процената смањити узрочници болести прљавих руку.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.