logo

Актуелности

Уручено признање Александру Петелину

Председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, уручио је данас признање "Почасни грађанин градске општине Младеновац" депутату Ивановске обласне Думе, Александру Владимировичу Петелину.

Признање које је додељено Александру Петелину, поводом Дана општине Младеновац, данас му је уручено у присуству представника градске општине Младеновац. Звање "Почасни грађанин градске општине Младеновац" додељено је Петелину за допринос успостављању пријатељских односа и свих облика сарадње између градске општине Младеновац и града Иваново у Русији.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, захвалио се Петелину на великом доприносу у изградњи односа између општине Младеновац и града Иванова.

– Верујем да ће се наша сарадња после побратимљења успоставити и на економском и пословном пољу. Пре свега, нама није био потребан никакав папир за овај однос који смо изградили кроз дружење у протеклих годину и по дана. У том периоду био сам почаствован да три пута будем гост код Александра Петелина који се показао као срдачан домаћин, а надам се да се ни ми нисмо обрукали овде у Младеновцу. Драго ми је што је данас са нама и Зоран Пантић, наш истакнути привредник који најбоље зна како смо дочекани у Иванову. На зиду моје канцеларије су писмо које сам добио од градоначелника Сверчкова као и фотографија Ивановског парка, а убеђен сам да ћемо кроз коју годину имати још ствари из Иванова које ће красити канцеларију председника општине. Битно је да се наша сарадња настави и да то не зависи од појединца већ да Младеновчани доживе Иваново као братски град. Ми смо на Дан општине по први пут доделили признање Почасни грађанин и то управо Александру Петелину. Он тада, на жалост, није могао да присуствује свечаности али данас му са задовољством уручујем кључ општине Младеновац – рекао је Чокић.

Захваљујући се на признању, Александар Петелин је рекао да овај догађај представља за њега велико изнанеђење и част.

– Осећем да је ово признање за мене још једна велика обавеза да радим на даљем унапређењу наших односа. Мислим да су и многи други људи који су допринели побратимљењу достојни овог признања јер то свакако није само моја заслуга. Све што смо разговарали и договарали у претходном периоду довело је до потписивања споразума. Сигуран сам да ће грађани наша два града осетити све предности побратимљења. Сви договори су реални и оствариви. Сви привредници из Младеновца и Иванова, који имају жељу да раде и сарађују, моћи ће то да учине. Добро је што су наши народи и културе слични али је ипак неопходно да се људи виде како би успешно сарађивали. Хвала вам много на свему – рекао је Петелин.

Данашњој свечности присуствовали су и Милош Стојановић, заменик председника општине, Зоран Милетић, помоћник председника, Небојша Васић, начелник Управе ГО Младеновац, Драган Томићевић, Јавни правобранилац и Зоран Пантић власник фирме "Космај комерц"

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.