logo

Актуелности

Привремени орган о Канцеларији за младе и претњама

 

 

На седници Привременог органа одржаној 21. августа, између осталог, расправљало се о раду Канцеларије за младе али и о наводним претњама упућеним једном од чланова Привременог органа.

Тринаесту седницу Привременог органа су свакако обележиле две ствари дијаметрално супротне по утиску који остављају на јавност. Најпре, радосна вест за Влашчане, али и све Младеновчане, је донација београдске фирме "Инграп - омни" од 2.765.300 динара намењена поправци трулог крова на Дому културе у Влашкој. Чланови Привременог органа били су јединствени у ставу да се ради о изузетном гесту вредном сваке пажње и захвалности, нарочито у економски тешком времену које живимо.

Са друге стране, излагање Предрага Вулиновића, члана Привременог органа, изазвало је бурну дискусију и отворило нека нова, нимало пријатна, питања.         

Вулиновић је обавестио чланове Привременог органа и младеновачку јавност да му је прећено од стране бившег председника општине Дејана Чокића. 

– Конкретно, преко другог лица, телефонски ми је поручио да сам "његов" и да "нема шта ја да се петљам у Кораћичку бању". Ову претњу сам пријавио у Полицијског станици и надам се да ће ме државни органи заштити јер се претње директно односе на мој рад. 

Владан Глишић, председник Привременог органа, затражио је да се упути допис тужилаштву и начелнику полиције како би се утврдило да ли су ове претње основане. 

– Такође, тражим заштиту свих чланова Привременог органа у послу који обављају, нарочито поводом рада на појединим предметима који су од великог значаја за наше грађане.

 

Хуманитарна помоћ суграђанки

Председник Привремног органа прочитао је молбу суграђанке Весне Станимировић упућену градској општини Младеновац за помоћ у куповини неопходних и незаменљивих лекова. Сви чланови Привременог органа дали су допринос овој хуманитарној акцији у коју ће се укључити и радници Општинске управе и Јавних предузећа. Глишић је позвао све грађане Младеновца да, колико и ако могу, помогну суграђанки Весни Станимировић.

Војвођанска банка

број жиро рачуна  320-009-3351-98

 

 

 

 

 

У наставку седнице Привремени орган је расправљао о Извештају о раду Канцеларије за младе градске општине Младеновац.

Привремени орган није усвојио Извештај, али је усвојена оставка Страхиње Стојковића, на место Координатора Канцеларије за младе, као и на места заменика председника Комисије за безбедност саобраћаја, заменика председника Савета за безбедност ГО Младеновац и члана Координационог тима за израду интегралне стратегије развоја ГО Младеновац.

Ова тачка је на претходним седницама неколико пута одлагана, те је коначно на тринаестој седници, после дуже расправе, добила епилог.

Владан Глишић, председник Привременог органа, рекао је да се многим члановима Комисија дугују накнаде за рад, између осталог и члановима Канцеларије за младе.

– Како је Канцеларију за младе и њене чланове директно постављао разрешени председник општине Дејан Чокић, тражим информацију од надлежне службе да нам се за следећу седницу достави информација колико се дугује члановима свих Комисија које је формирао председник општине од 2012. године од данас. Таксативно, колико је ко примао и колико се коме дугује. Такође, по ком основу су координатору Канцеларије за младе исплаћене све накнаде за разлику од осталих чланова Канцеларије. Ми имамо обавезу према тим људима и морамо имати увид коме је шта плаћено и шта се дугује. Једноставно, новца је мало и доћи ћемо у дилему да ли да платимо чланове разних Комисија или раднике Спортског центра којима се дугују плате. Тражим информацију ко је систематизовао радно место координатора Канцеларије за младе, на основу ког описа посла, ког правилника и чије препоруке. Обавестио бих вас да је координатор после свог ангажмана у нашој општини одлучио да поднесе оставку и заснује радни однос у општини Стари Град. Наравно, он ће бити нама доступан и после преласка уколико дођемо од ствари које би требало да нам појасни.   

Предраг Вулиновић, члан Привременог органа

– Ми у овом Извештају видимо да је Канцеларији за младе исплаћено 1.454.000 у претходном периоду, а дугујемо још 245.000 динара. Овде има много измена састава те Канцеларије, вероватно како је кога од омладинаца Демократске странке требало уважити. Дакле, милион и седамсто хиљада ни за ништа. Шта су донели Младеновчанима када су узели толике паре ? У саставу Канцеларије имамо имена различитих лица, у почетку их је било двоје, касније шесторо. Вероватно је број повећаван због обима посла јер су очигледно много радили. То је Комисија председника општине, тачнија он ју је основао. Дакле, тај који те је именовао и који те плаћа треба да усвоји извештај о твом раду. Да ли је председник општине икада усвојио Извештај о раду Канцеларије за младе ?   

На Вулиновићево излагање надовезала се Наташа Јовановић, члан Привременог органа, оценом да Извештај о раду, односно преметне активности, нису пропорционалане новцу који је Канцеларији исплаћен. Она је питала, уколико већ Извештај није усвојен од стране председника општине, да ли постоји начин да се та средства врате судским или другим путем ?

Под тачком Разно, Предраг Вулиновић се осврнуо на активности везне за пројекат "Они то заслужују" који је спроведен током 2012. и 2013. године. 

– Наиме, приликом јавног презентовања резулатата тог пројекта, тадашњи члан Већа, Драгана Лукач Зечевић, изјављује да је општина основала социјално предузеће кроз које ће геронто домаћице и домаћини наставити да пружају услуге као и током пројекта. По мојим сазнањима, ми никад нисмо основали социјално предузеће. Даље, Игор Којичић, координатор социјалног предузећа, изјављује да је то непрофитабилна организација уз изјаву "... а наша цена је само цена трошкова плата које морамо да обезбедимо и на бази тог трошка ми смо формирали цену услуге...".  

Ја сам погледао финасије пројекта "Они то заслужују" и види се да је њихов буџет 14.000.000 динара, од чега чак 9.850.000 иде партнерима у пројекту, знате оно, продавање магле, консултанти итд. Осим састанка везаног за кола овог социјалног предузећа, а која су власништво општине Младеновац, желим да видим како су трошена средства пренета из буџета.


Д Н Е В Н И   Р Е Д

 

1. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О УТВРЂИВАЊУ ПРАВА НА НАКНАДУ ПЛАТЕ ПО ПРЕСТАНКУ ФУНКЦИЈЕ ОПШТИНСКОМ ПРАВОБРАНИОЦУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

2. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ИЗМЕНИ РЕШЕЊА О ОБРАЗОВАЊУ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

3. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ НО ЈП „ДИП МЛАДЕНОВАЦ“ БР. 973/3 ОД 14.8.2015. ГОДИНЕ 

4. РАЗМАТРАЊЕ ЗАХТЕВА ИНСТИТУТА ЗА ТРАНСФУЗИЈУ КРВИ СРБИЈЕ БР. 4324 ОД 12.8.2015. ГОДИНЕ

5. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О ДАВАЊУ ОВЛАШЋЕЊА ГРАДСКОМ ПРАВОБРАНИЛАШТВУ ЗА ПОНИШТАЈ УГОВОРА ЗАКЉУЧЕНИХ ИЗМЕЂУ ЈКП „ПИЈАЦЕ МЛАДЕНОВАЦ“, МЛАДЕНОВАЦ И ФИЗИЧКИХ ЛИЦА

6. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ 

7. РАЗМАТРАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О РАДУ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ПЕРИОД 1.1.2015.-16.7.2015. ГОДИНЕ СА ДОПУНОМ БР. 4395 ОД 14.8.2015. ГОДИНЕ СА ОСТАВКОМ БР.3839 ОД 16.7.2015. ГОДИНЕ

8. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О ПРИХВАТАЊУ ДОНАЦИЈЕ ИНГРАП-ОМНИ БЕОГРАД НА САНАЦИЈИ КРОВА ДОМА КУЛТУРЕ У ВЛАШКОЈ

 9. РАЗНО

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.