logo

Актуелности

НИС наставља улагање у Гимназију

 

После замене намештаја у четири учионице и опремања информатичког кабинета, компанија НИС наставила је улагање у младеновачку Гимназију финансирањем замене столарије на фискултурној сали.

Добијених 1.552.236 динара од Нафтне индустрије Србије уложено је у замену дотрајале столарије на фискултурној сали новом ПВЦ столаријом чиме су побољшани услови за спровођење наставе у сали коју осим гимназијалаца користе и ученици основне школе "Момчило Живојиновић".

Гимназија је ова средства добила на НИС-овом конкурсу "Заједници заједно 2015" где је учествовала са пројектом "Модернизација школске фискултурне сале". 

Предраг Вулиновић, члан Привременог органа градске општине Младеновац, захвалио се компанији НИС и Граду Београду на значајном улагању у младеновачку Гимназију.

– Ово је доказ лепе сарадње компаније НИС и наше општине, а као плод сарадње радне групе коју чине представници НИС-а и Града Београда. Ученици и професори знају колико су сада бољи услови, пре свега код грејања сале. Наша деца ће имати добру фискултурну салу, а ми ћемо преко Града Београда наставити да финансирамо и унутрашње радове. Најавио бих да су у току завршни преговори са компанијом НИС око инсталирања видео надзора који би објединио како ову спортску халу, тако и зграде Гимназије и основне школе "Момчило Живојиновић" – рекао је Вулиновић и подсетио на опредељење Владе Србије да ће 2016. година бити година улагања у образовање. 

– Наша општина је неколико пројеката кандидовала код надлежног министарства и Града Београда и очекујем да ће следеће године сва школска инфраструктура у Младеновцу бити значајно унапређена. Што се нас тиче, градска општина Младеновац ће до краја године определити 2.000.000 динара за уређење школа у општини. Тако да је Привремени орган врло брзо успео да стабилизује буџет и сада крећемо у улагања.

Златко Милниковић, директор Гимназије, захвалио се општини Младеновац и Граду Београду који су иницирали сарадњу и спојили ову школу са компанијом НИС, тако да је до сада ова фирма уложила у Гимназију око 5.000.000 динара. 

– Ово нам свакако доста значи јер је температура је у фискултурној сали била ниска, зими око десетак степени, а сада је много боље. Надам се да је ово један од важних корака у образовању јер није довољно само увести децу у учионице, већ их треба мотивисати и на физичко ангажовање кроз разне спортове. Такође, видео надзор ће нам доста значити јер смо сведоци да има доста провала по школама, уништавања имовине и крађе опреме – казао је Милинковић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.