logo

Актуелности

Замењени школски прозори у Границама

 

Градска општина Младеновац финансирала је замену прозора у објекту издвојеног одељења основне школе "Свети Сава" у Границама.

Улагањем од 400.000 динара у издвојено одељење ОШ "Свети Сава" у Великим Границама, стари дрвени прозори замењени су новом ПВЦ столаријом. Ипак, године и године немара и неулагања у сеоске школе оставиле су трагове и на школи у Границама коју, вероватно и због оваквих услова, тренутно похађа само 17 ученика. Кров је дотрајао, ограда је пропала, двориште је запуштено, а и унутрашњост школе није у много бољем стању.

Према речима чланова Привременог органа, Владана Глишић и Наташе Јовановић, који су обишли школу у Границама, решавање ових проблема је приоритет сваког ко врши и ко ће у будућности обављати јавне функције у градској општини Младеновац.

Владан Глишић, председник Привременог органа градске оптшине Младеновац, рекао је да је урађен план санације свих сеоских школа.

– Осим истуреног одељења основне школе, у овом објекту се налази и вртић. Унутра је доста запуштено, кровна конструкција је у лошем стању и ограда је пропала и данас смо се договорили са директором школе да се направи план уређења унутрашњости и дворишта школе. Осим столарије, надам се да ћемо убрзо почети и са уређењем тоалета. Такође, идеја нам је да обезбедимо компјутера и остала учила како би деца у овој школи имала равноправне услове за рад за вршњацима из градских школа. Средства су обезбеђена и верујем да ћемо за релативно кратко време успети да све сеоске школе доведемо у ред – рекао је Глишић.

Наташа Јовановић, члан Привременог органа, каже да слика објекта у Границама одражава стање у већини сеоских школа у Младеновцу.

– До ступања на ову дужност нисмо имали прави увид у стање по школама у нашој општини. Обилазећи школе ја сам заиста непријатно изненађена оваквом запуштеношћу. Имали смо у општини људе којима је био задатак и обавеза да траже и обезбеде новац за уређење, али видите и сами у каквом су стању школе. Школе су сигурно један од приоритета градске општине Младеновац, и сада и у будућности, како би деци обезбедили пристојне услове за боравак и учење. Очекујемо од свих директора школа да нам доставе приоритете и ми ћемо по њима радити – истакла је Јовановићева.

Директор школе "Свети Сава", Милисав Томчић,  рекао је да постоји договор са представницима општине Младеновац како би се интервенисало на објектима који су у лошем стању.

– Надам се да ћемо уређењем ове школе која се налази у прелепом амбијенту успети да мотивишемо и родитеље из насеља да упишу децу овде, а не да их шаљу у градске школе.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.