logo

Актуелности

Пријем за освајаче европске бронзе

 

Градска општина Младеновац уприличила је данас пријем за Марка Антића и Јелену Миливојчевић, освајаче бронзане медаље на Европском сениорском првенству у каратеу.

Репрезентативци Србије, Марко Антић и Јелена Миливојчевић, иначе чланови Карате клуба "Младеновац", на Европском првенству у каратеу (Француска, Монпеље 5.-8. маја) освојили су бронзане медаље у конкуренцији такмичара из 46 земаља Европе.

На пријему који је за репрезентативце Србије, њихове тренере и родитеље, организовала градска општина Младеновац, Владан Глишић, председник Привременог органа, честитао је освајачима европске бронзе на постигнутом резултату.

– Општина Младеновац ће се трудити да помаже све спортисте који на најбољи начин промовишу нашу државу и наш град и да их на адекватан начин испоштује и награди. Као бивши спортиста знам да је потребно много труда да би се освојила медаље европског сјаја. Знам да су се и ваши родитељи пуно одрицали и дали вам пуну подршку.

Такође честитам и тренерима на уложеном труду. Надам се да ћемо направити системско решење финансирања спорта, клубова и врхунских резултата како би могли у потпуности да се посветите тренирању. Честитам вам у име свих грађана Младеновца – рекао је Глишић.

Јелена Миливојчевић, која се такмичила се у категорији до 50 кг, захвалила се на пријему који, како каже, показује колико се цени њихов резултат.

– Првог дана такмичења радила сам четири меча, против такмичарки из Немачке, Пољске, Шпаније и Француске. Прва три меча сам добила, да би против такмичарке из Француске, у борби за финале, изгубила резултатом 2:0. После једнодневне паузе, дошао је меч за медаљу који ми је био најтежи меч у каријери. Меч није кренуо по плану, губила сам 4:0, да би у последњих тридесет секунди преокренула меч у своју корист и добила са 5:4. Јако сам задовољна резултатом и то је велики ветар у леђа, мени и мом клубу – рекла је Миливојчевићева која се захвалила тренерима, родитељима, клупским друговима и пријатељима.

Марко Антић до бронзе је дошао надметањем у категорији до 60 килограма.

– Велика ми је част и задовољство што се налазим у кући свога града. Морам да кажем да смо уложили доста рада, и ми и тренери али и наши родитељи. Осећај је заиста непроцењив када се све то исплати. Нас у октобру очекује Светско првенство, правимо кратку паузу и почињемо са припремама и тренинзима. Надамо се да ћемо и у наредном периоду осветлати образ граду, клубу и држави.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.