logo

Актуелности

Изградња бунара на изворишту "Серава"

 

Ископавањем истражне бушотине, ЈКП "Младеновац" започело је радове на изградњи новог бунара на изворишту "Серава".

Председник градске оптшине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да је вредност радова 9.000.000 динара који се финансирају из капиталног буџета града Београда који је припао општини Младеновац.

– До краја године планирамо да ископамо још два бунара, један из наших средстава, а други преко градске дирекције. Пре годину дана смо затекли тешко стање у водоснабдевању, највиши делови града нису имали воду а сада је ситуација много боља. Са овим бунаром који ће имати капацитет од 10 литара у секунди као и ревитализацијом десет бунара, мислим да ћемо значајно унапредити водоснабдевање – рекао је Глишић и додао да претходних тридесет година није копан ни један бунар, а и оно што је рађено била је ревитализација постојећих бунара. 

Директор ЈКП "Младеновац", Владета Лучић, рекао је да ће после укључења овог бунара у систем комунално предузеће моћи да испоручи литражу од 120 литара у секунди. 

– Само бих вас подсетио да је пре 10 до 15 година, Младеновац имао 140 до 150 литара у секунди, а пали смо на 100 литара јер се претходних година није радило на решавању проблема водоснабдевања – рекао је Лучић. Он је додао да се сваке године морају изградити два нова бунара као би се одржао систем водоснабдевања.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.