logo

Актуелности

Скупштина расправљала о јавним предузећима

 

Четврта седница општинске Скупштине одржана 5. септембра, највећим делом била је посвећена јавним предузећима. Одборници су именовали директоре јавних предузећа и усвојили промене оснивачких аката.

Скупштина је усвојила промене оснивачких аката општинских јавних предузећа, ЈКП "Младеновац", ЈКП "Пијаце Младеновац" и ЈП "ДИП Младеновац". Како је наведено у образложењима одлука, усвојеним променама извршено је усклађивање са Законом о јавним предузећима. Поменути закон донео је новине у прецизнијим и пооштреним условима за избор директора јавних предузећа и чланова Надзорног одбора, а уведена је и функција извршних директора.

На основу обављених јавних конкурса, одборници су именовали директоре јавних предузећа. За директора ЈКП "Младеновац" именован је Владета Лучић, за директора ЈКП "Пијаце Младеновац" именован је Светислав Ратковић и Драган Јелић за директора ЈП "ДИП Младеновац". Такође, Скупштина је за директора Туристичке организације Младеновца именовала Биљану Василић.

Усвојена су Решења о престанку мандата одборника Дивне Пешкир, са Изборне листе "Бели само јако", а мандат је потврђен Јовани Илић са исте Изборне листе. Такође, потврђени су мандати Радети Марићу, са Изборне листе "Александар Вучић - Србија побеђује" и Милуну Станојевићу са Изборне листе "Ивица Дачић - СПС - ЈС".

Одборници су усвојили Извештај о извршењу одлуке о привременом финансирању за првих шест месеци ове године док тачка дневног реда Предлог Закључка којим се обавезује ЈКП "Младеновац" да јавно објављује и информише становништво Младеновца о резултатима анализе воде из младеновачког водовода није усвојена.


Д Н Е В Н И   Р Е Д


1. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ И ПОТВРЂИВАЊУ МАНДАТА ОДБОРНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

2. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ПРОМЕНИ ОСНИВАЧКОГ АКТА ЈКП "МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ

3. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ПРОМЕНИ ОСНИВАЧКОГ АКТА ЈКП "ПИЈАЦЕ МАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ

4. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ПРОМЕНИ ОСНИВАЧКОГ АКТА ЈП "ДИП МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ

5. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ МАНДАТА ВРШИОЦА ДУЖНОСТИ ДИРЕКТОРА И ИМЕНОВАЊУ ДИРЕКТОРА  ЈКП "МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ

6. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ МАНДАТА ВРШИОЦА ДУЖНОСТИ ДИРЕКТОРА И ИМЕНОВАЊУ ДИРЕКТОРА ЈКП "ПИЈАЦЕ МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ

7. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ МАНДАТА ВРШИОЦА ДУЖНОСТИ ДИРЕКТОРА И ИМЕНОВАЊУ ДИРЕКТОРА ЈП "ДИП МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ

8. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ИМЕНОВАЊУ ДИРЕКТОРА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДЕНОВЦА

9. ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ ОДЛУКЕ О ПРИВРЕМЕНОМ ФИНАНСИРАЊУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ПЕРИОД ЈАНУАР - ЈУН 2016. ГОДИНЕ, СА ПРЕДЛОГОМ  ЗАКЉУЧКА

10. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА КОЈИМ СЕ ОБАВЕЗУЈЕ "ЈКП МЛАДЕНОВАЦ" ДА ЈАВНО ОБЈАВЉУЈЕ И ИНФОРМИШТЕ СТАНОВНИШТВО МЛАДЕНОВЦА О РАЗУЛТАТИМА АНАЛИЗЕ ВОДЕ ИЗ МЛАДЕНОВАЧКОГ ВОДОВОДА

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.