logo

Актуелности

Седница Штаба за ванредне ситуације

 

Разматране су и усвајане тачке које би биле основ организованог система одговора на различите ванредне ситуације и превазилажење досадашње праксе импровизације.

Усвојен је предлог да се у 2017. годину обезбеде средства за куповину телекомуникационе опреме за рад у ТЕТРА систему, радио - телефонској мрежи у ванредним ситуацијама. Набавка система је законска обавеза градских општина како би биле комуникационо повезане међу собом и градсим Штабом за ванредне ситуације.

Штаб се бавио и разматрањем Оперативног плана за чишћење снега и леда током предстојећег зимског периода.

Планом су обухваћене основне школе и истурена одељења, средње школе, вртићи, верски и здарвствени објекти, тротари, рампе за старије и особе са инвалидитетом.

Сврха формирање засебних Стручно оперативних тимова (СОТ) од чланова Штаба је оснивање оперативних група које би се темељено бавиле појединим сегментима из домена ванредних ситуација.

Основана су четири тима, СОТ за одбрану од епидемија, епизоотија и биљних болести, СОТ за одбрану од снежних мећава, наноса и поледице, СОТ за евакуацију и СОТ за одбрану од поплава.

Штаб је усвојио списак о одређивању оспособљених правних лица за заштиту и спасавање на територији градске општине Младеновац, како би се тачно дефинисало шта која установа ради у случају ванредних ситуација.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.