logo

Актуелности

Министар Вулин обишао Геронтолошки центар

 

 

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања у Влади Републике Србије, Александар Вулин, обишао је данас кориснике Геронтолошког центра Младеновац.

Вулин је обишао кориснике који су смештени у Геронтолошки центар током претходних дана леденог таласа. Примљено је 45 грађана из прихватилишта и преко Центара за социјални рад. Такође, међу станарима центра је и шесточлана породица Мирић из Међулужја којима је изгорела кућа. Кориснике центра обишли су и директор Градског центра за социјални рад Београд, Владимир Илић као и Владан Глишић, председник градске општине Младеновац и чланови Већа, Зоран Јоцић и Сузана Васић. 

Како је рекла Душица Токић, директорка Геронтолошког центра, сарадња са локалном самоуправом и Центрима за социјални рад је била добра, а у центру постоји довољан број места да се сместе сви којима је потребна помоћ. Она је напоменула да је било корисника који су данима били сами, са промрзлинама, изгладнелих, хигијенски запуштених али да су сви збринути и да им је пружена медицинска помоћ.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да је Геронтолошки центар установа која је веома важна за функционисање наше општине што се и видело током ледених дана када су угрожени грађани смештени у центар.

– Успели смо да 45 људи сместимо у просторије центра, а нарочито би се захвалио руководству Геронтолошког центра на смештају за породицу Мирић којима је изгорела кућа. Такође, заједнички радимо на пројекту који финансира Канцеларија за улагање Владе Србије, а то је потпуна реконструкција Геронтолошког центра и ова инвестиција ће износити преко 120 милиона динара – рекао је Глишић.

Александар Вулин, министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, истакао је да је ово министарство у условима елементарних непогода изузетно функционисало и захвалио се свим запосленима у систему социјалне заштите на огромном пожртвовању и самопрегору.

– Ни један радник нас није питао да ли треба да остане дуже на послу већ су сви били ту да помогну људима. У 12 општине где је проглашено ванредно стање обиђено је 1186 породица, подељено је стотине пакета хране, на целој територији државе укупно је 86 породица смештено у нашим центрима јер су живели у неусловним просторима. Такође, велики број деце је био смештен, а у свим центрима је обезбеђен довољан број постеља и нико није остао без пажње и бриге.

Желим овим путем да апелујем на све грађане Србије, да апелујемо једни на друге, не можемо ми да обиђемо сваку кућу нити да знамо коме је све помоћ у том тренутку потребна. Зато бар када су овакви тешки временски услови треба да обиђемо једни друге, да родитељи обиђу децу и деца родитеље, да комшије позвоне једни другима на врата, да бар толико знамо једни о другима. Онда је систем ту и обавестите нас ако смо вам потребни али нико не може да замени људе и бригу коју дугујемо једни другима – рекао је Вулин.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.