logo

Актуелности

Помоћ за особе оштећеног слуха

altГрадска општина Младеновац и "Београдски центар за особе за инвалидитетом" представили су данас програм "Моја општина - место за све" у оквиру којег је у општинском Услужном центру постављена индукциона петља, уређај који помаже особама са оштећењем слуха јаснију и квалитетнију комуникацију са службеницима.

Током данашњег скупа одржан је и јавни час знаковног језика "Моје руке говоре" којим је грађанима, кроз песму, представљен знаковни језик. На скупу са представницима јавних установа и институција, било је речи о могућностима за унапређење сарадње и повећање приступачности јавних установа особама са инвалидитетом.

- Свечаност "Моја општина - место за све" коју смо уприличили у нашој општини је наш скромни допринос особама са оштећеним слухом и жеља да им државне службе буду приступачније. Захваљујући "Београдском центру за особе за инвалидитетом" добили смо донацију, индукциону петљу, уређај који омогућава суграђанима са слушним апаратом да јасније и разговетније примају звучне информације како би имали бољу комуникацију са службеницима Управе градске општине Младеновац. Драго ми је што су данас са нама и ученици наше Гимназије и деца која ће приказати како изгледа комуницирати знаковним језиком - рекла је Сузана Васић, члан Већа градске општине Младеновац. Данашњем скупу присуствовао је и Драган Младеновић, члан Већа градске општине Младеновац.

Горан Шеховић, председник "Београдског центра за особе са инвалидитетом", рекао је да Центар успешно садађује са градском општином Младеновац на програму уклањања беријера за особе са оштећеним слухом.

- Један од плодова те сарадње је уградња индукционе петље у Услужни центар. То је једноставан уређај који није ни скуп, а много је користан јер помаже особама са слушним апаратом да много јасније чују службеника. Уређај уклања шум и жагор из околине тако да је комуникација много јаснија и квалитетнија. Планирамо да у сарадњи са госпођом Васић, чланом Већа општине Младеновац, урадимо пројекат којим ћемо за слепе и слабовиде особе монтирати тактилну таблу - истакао је Шеховић и додао да се овај програм реализује у сарадњи са градским Секреатаријатом за социјалну заштиту.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.