logo

Актуелности

Сеоске куће за интерно расељена лица

altНа основу пројекта Комесаријата за избеглице и миграције и градске општине Младеновац, данас је петоро суграђана, интерно расељених лица, потписало уговоре о додели сеоских кућа са окућницом и пакета грађевинског материјала.

Добијањем сеоских кућа са окућницом петоро породица је стамбено обезбеђено. Четири домаћинства се налазе у општини Младеновац, а једно у Смедеревској Паланци. Укупна вредност уговора је 7.000.000 динара, средства која добија сваки корисник су 1.200.000 динара за куповину домаћинства и по 200.000 динара за набавку грађевинског материјала.

.

Данашњем потписивању уговора присуствовали су Владан Глишић, председник градске општине Младеновац и Дејан Ивковић, члан Већа градске општине Младеновац.

 

alt- Задовољство нам је што смо дошли до циља да задовољимо потребе својих грађана иако су нас оптуживали и пре пар месеци прекидали скупштину. Ово је доказ да смо урадили праву ствар јер под дефиницијом миграната подразумевају се избегла и интерно расељена лица, људи који су се овде населили не својом жељом - рекао је Глишић и додао да ће преостала три пакета материјала бити додељена по окончању конкурсне процедуре.

Глишић је подсетио да је током 2017. године избеглим и интерно расељеним лицима додељено шест пакета за економско оснаживање, девет пакета грађевинског материјала и 12 сеоских кућа.

- Почетком ове године очекујемо потврду из Комесаријата, за обнову јавног позива за куповину још осам кућа. Интерно расељеним лицима доељено је пет сеоских домаћинстава и два пакета грађевинског материјала, а у току је избор за још три корисника. Избеглим и интерно расељеним лицима је исплаћено 450.774 динара једнократне новчане помоћи и додељено око 170 хуманитарних пакета хране - изјавио је Глишић.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.