logo

Актуелности

Дечији фестивал фолклора "Наше коло весело"

altКултурно уметничко друштво "Војвода Јанко Катић 1896" организовало је 8. септембра први дечији фестивал фолклора "Наше коло весело". На фестивалу је наступило преко 200 учесника КУД-ова из Аранђеловца, Смедеревске Паланке, Лазаревца, Љига и Београда.

Домаћин фестивала КУД "Војвода Јанко Катић 1896" из Младеновца наступио је са својих 100 учесника. Деца су одржала заједнички концерт на платоу испред општине Младеновац, а централна манифестација одржана је у сали биоскопа. Председник друштва домаћина, Небојша Матејић, рекао је да су се организатори потрудили да гостима уприличе предавања у школама, посету музеју и манастиру у Црквинама како би осим забаве учесници и нешто научили о Младеновцу.

Фестивал је отворио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

- Драга децо желим вам добродошлицу у Младеновац и леп боравак у нашем граду. Сигуран сам да ћете овде наћи нове другаре, да ћете се забавити и научити доста ствари једни од других. Градска општина Младеновац је са задовољством подржала овај први дечији фестивал фолклора "Наше коло весело" који организује КУД "Војвода Јанко Катић" и који је ове године окупио преко 200 учесника из шест културно уметничких друштава.

altДраго нам је да смо, поред фестивала у Влашкој и Ковачевцу, добили још један фестивал фолклора који ће се одржавати у Младеновцу и који има лепу перспективу да буде сваке године све већи и богатији јер окупља оне најбоље међу нама, нашу децу.

Захвалио бих се КУД-у "Јанко Катић" јер су нам приредили прави фолклорни празник у којем ће Младеновчани уживати. Свака народна ношња, свака песма и свака игра је по једна засебна прича о нашој Србији и баш зато нема бољих чувара традиције од деце и нема бољег начина од фестивала да младе заинтересујемо за историју земље у којој живе.

Драга децо радујте се заједно сличностима које вас повезују, дружите се и веселите јер сте сада у најлепшем периоду свог живота - рекао је Глишић.

.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.