logo

Актуелности

Почео Позоришни фестивал "Театар у једном дејству"

altПредставом "Флорентински шешир" позоришта Бошко Буха, синоћ је почео Позоришни фестивал Младеновца "Театар у једном дејству" на којем ће до 21. октобра, сваке вечери од 20,00 сати бити играно још шест представа.

Младеновачка публика ће у наредних шест дана моћи да погледа представе "Црна кутија", "Бановић Страхиња", "Боливуд","Зашто је полудео господин Р?", "Моје бивше, моји бивши" и "Корешподенција".

Фестивала се одржава под покровитељством градске општине Младеновац, у организацији младеновачког Центра за културу и туризам. Ове године ће се седам позоришних трупа такмичити за најбољу представу фестивала о чему ће одлучивати жири у саставу Братислав Петковић председник, и чланови глумци Оливера Викторовић и Светислав Гонцић. Уметнички директор фестивала је Бранко Милорадовић. а селектор фестивала је Жељко Хубач, драмски писац и драматург.

Поздрављајући публику у име градске општине Младеновац, генералног покровитеља и оснивача, Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, рекао је да се од оснивања фестивала успоставива веза између младеновачке публике и театра.

alt- За нас је ово посебна манифестација којој се искрено радујемо. Још од 1975. године када је фестивал основан под називом "Слободарске свечаности" успостављена је нераскидива веза између Младеновчана и театра током које смо научили много о позоришној етици и естетици.

После сваког фестивала у сећању публике остајали су глумци који су својим оставрењима и наступима допринели високом кредибилитету фестивала. Зато нема сумње да ћемо и ове године уживати у свакој од селектованих представа.

Општина Младеновац ће као и до сада наставити да улаже у културу. Подсетићу да смо после деценијске паузе ове године дочекали да поново почне са радом обновљени музеј. Настављају се улагања у Центру за културу и туризам како би младеновачка публика имала што боље услове за праћење културних догађаја, а уметници услове да на најбољи начин изразе своју креативну енергију. Убеђен сам да ће у годинама које долазе, са ове две установе културе Младеновац постати специфична културна средина препознатљива и привлачна многима и ван територије наше општине. Поштовани суграђани, глумци су концентрисани, а публика нестрпљива. Нека театар почне. Проглашавам фестивал отовореним - рекао је Глишић.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.