logo

Актуелности

Одржана 3. седница СО Младеновац

Одржана 3. седница СО Младеновац
Одборници Скупштине општине Младеновац усвојили су данас за непуна два и по сата сваку од 21 тачке допуњеног дневног реда. Међутим, данашње заседање протекло је у сенци обавештења које је на почетку седнице прочитао председник општине Бранислав Јовановић, а у којем се највљује формирање нове одборниче групе у локалном парламенту.
Седница је почела прозивком одборника након чега је утврђено да седници присуствује 53 одборника. После тога је усвојен записник са претходне седнице.
Председник општине Млаедновац, Бранислав Јовановић, прочитао је обавештење које је потписао одборник СРС Срдан Аргакијев. У обавешењу се наводи :


Обавештење председнику општине Младеновац – Ми долепотписани одборници Скупштине општине Младеновац обавештавамо вас да незадовољни тренутним вођењем партије, политиком и унутарстраначком организацијом Српске радикалне странке иступамо из одборничке групе СРС у СО Младеновац.
Истовремено вас обавештавамо да ћемо у СО Младеновац формирати засебну одборничку групу под називом "Напред Србијо", али да ћемо и даље остати чланови Српске радикалне странке. Молимо вас да о овој нашој одлуци обавестите одборнике СО Младеновац и јавност. Потпис Срдан Аргакијев. Младеновац 9.9.2008. године.


За реч се јавио Владан Јеремић, председник одборничке групе СРС у Скупштини општине Младеновац, који је рекао да би председник требало да саопшти имена одборника који су потписали ово обавештење.

– Мислим да је цинична формулација овога што сте прочитали, а појединци или појединац ако мисли да тако може да поступа грдно се преварио јер ћемо као странка која је освојила 20 мандата поступати у складу са статутом странке према таквим дешавањима али и у складу са Законом о локалној самоуправи – рекао је Јеремић.


Расправа са почетка седнице наставила се и при крају заседања. Наиме, на замерку Јеремића да је прочитано обавештење још увек само претпоставка и да ће СРС у скупштини имати 20 мандата, одговорио је председник општине.

– Господине Јеремићу, да сам променио и једну реч из овог папира осећао бих кривицу. Прочитао сам буквално од прве до последње речи и рекао да има један потпис. Ни једног тренутка нисам слагао, а ако некоме претите онда не разумем зашто претите, коме претите и на основу чега претите – рекао је Јовановић.

После ове расправе која се очигледно пренела из републичког парламента у нашу општину, a чији епилог ћемо ускоро сазнати прешло се на расправу о дневном реду на којем су усвојене следеће тачке :

ДНЕВНИ РЕД

1. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ И ПОТВРЂИВАЊУ МАНДАТА ОДБОРНИЦИМА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ


Административно – мандатна комисија константовала је да су одборницима Слободану Чолићу и Божидару Томићевићу са листа ДСС – НС престали мандати подношењем оставка. Са исте изборне листе потврђени су мандати Николи Јаношевићу и Боси Максимовић. Такође, константован је и престанак мандата Светлани Микичић са листе Српска радиклана странке – Томислав Николић због подношења оставке, а мандат је потврђен Светиславу Никодијевићу са исте изборне листе.

2. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2008. ГОДИНУ


У Одлуци о буџету измењени су поједини чланови како би се буџет ускладио са реалним стањем. Тако се приходи буџета општине Младеновац за 2008. годину планирају у укупном износу од 610.524.425 динара. Буџет је увећан за нераспоређени вишак прихода из 2007. године у износу од 54.687.328 динара – Тачка је усвојена већином гласова.

3. ПРЕДЛОГ РЕБАЛАНСА ПРОГРАМА УРЕЂЕЊА ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2008. ГОДИНУ


Снежана Трипковић директорка ЈП "ДИП – Младеновац", је објаснила поједине ставке у ребалансу програма уређења грађевинског земљишта за ову годину. – Укупна средства која су износила 579.169.754 динара се повећавају на 837.294.782 динара. Постојећа разлика је распоређена на санацију и изградњу локалних и некатегорисаних путева, на санацију градских саобраћајница и тротоара. Повећана су средства за израду урбанистичких планова, за инвестирање у градске саобраћајнице издвојено је 254.995.613 динара. Санација надвожњака је такође повећана јер је после додатних испитивања утврђена цена од 32.770.000 динара потребних за реализацију радова и ту смо већ расписали тендер. Средства за локалне и некатегорисане путеве повећана су са 26.184.000 на 81.145.970 динара – рекла је Трипковићева и додала да су повећани издаци за финасирање радова на пружним прелазима, јавној расвети и одржавању путне сигнализације – Тачка је усвојена већином гласова.

4. ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2007. ГОДИНУ


У извештају су наведени резултати рада Општинске управе у прошлој години – Тачка је усвојена већином гласова.

5. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ДОПУНИ ОДЛУКЕ О УТВРЂИВАЊУ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА – Тачка је усвојена.

6. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ДОПУНИ ОДЛУКЕ О ОДРЕЂИВАЊУ ГРАНИЦА ЗОНА ЗА НАПЛАТУ НАКНАДЕ ЗА КОРИШЋЕЊЕ ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА – Тачка је усвојена.


Предлогом одлуке додат је нови члан по којем се убудуће годишња накнада за коришћење грађевинског земљишта утврђује и плаћа у месечним износима до 10. у месецу за претходни месец, односно на јединственој уплатници "Инфостана"

7. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О РАЗРЕШЕЊУ ДИРЕКТОРА И ИМЕНОВАЊУ ВРШИОЦА ДУЖНОСТИ ДИРЕКТОРА СПОРТСКО РЕКРЕАЦИОНОГ ЦЕНТРА "ЉУБОМИР ИВАНОВИЋ ГЕЏА"


Досадашњи директор Спортског центра Жељко Лазић разрешен је дужности, а на његово место за вршиоца в.д. директора именован је Мирко Стевановић, по занимању економиста.

8. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О РАЗРЕШЕЊУ И ИМЕНОВАЊУ ЧЛАНОВА УПРАВНОГ И НАДЗОРНИХ ОДБОРА ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА И ОРГАНИЗАЦИЈE ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ ОПШТИНА МЛАДЕНОВАЦ


Разрешен је члан Надзорног одбора Спортског центра Радивоје Швабић, а на његово место именује се Весна Гавриловић. У ЈКП "Пијаце Младеновац" разрешен је дужности председника Надзорног одбора Рајко Радовановић, а именован Бранко Јовановић. Уместо Миодрага Бабића, дужност председника Надзорног одбора ЈП "ДИП – Младеновац" вршиће Марко Максимовић. Члан УО ЈКП "Пијаце Младеновац" Милан Радовановић разрешен је дужности, а именована је Ана Мијаиловић, која је именована и за заменика председника УО овог јавног предузећа. Разрешава се дужности члана УО ЈП "ДИП – Младеновац" Милиша Јовановић, а именује Миодраг Бабић. Разрешава се дужности члана УО ЈП "ДИП – Младеновац" Дарко Глишић, а именује Слободанка Милановић. Уместо Ане Мијаиловић, дужност члана Надзорног одбора убудуће ће вршити Дарко Глишић – Тачка је усвојена.

9. ПРЕДЛОГ ПЛАНА МЕСТА ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ОБЈЕКАТА, ОДНОСНО СРЕДСТАВА ЗА ОГЛАШАВАЊЕ НА ЈАВНИМ ПОВРШИНАМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ


Овом одлуком одређене су локације, тип и врста објеката за јавно оглашавање у општини Младеновац на којима. Тачка је усвојена.

10. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ПРИПРЕМАЊУ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ПРОСТОР ОКО УЛИЦА МИЛЕВЕ МАРИЋ, ПАЈЕ ЈОВАНОВИЋА И МАГИСТРАЛНОГ ПУТА М-23 (ЗА ЛОКАЦИЈУ "ТАКОВСКА – КОЛУБАРСКА") У МЛАДЕНОВЦУ - Тачка је усвојена.

11. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ПРИПРЕМАЊУ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ПРОСТОР ОКО УЛИЦА НИКОЛЕ ТЕСЛЕ, МИЛОВАНА Т. ЈАНКОВИЋА, МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА И ВОЈВОДЕ МИШИЋА У МЛАДЕНОВЦУ -Тачка је усвојена.

12. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О РАЗРЕШЕЊУ И ИМЕНОВАЊУ ПРЕДСЕДНИКА И ИМЕНОВАЊУ ЧЛАНА КОМИСИЈЕ ЗА ПЛАНОВЕ


Дужности председника Комисије за планове разрешава се Зоран Костић, а именује Бранислав Јовановић. За члана Комисије за планове именује се Оливера Илић, дипл. инжењер архитектуре. Тачка је усвојена.

13. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ УПРАВНОГ ОДБОРА ЈП "ДИП МЛАДЕНОВАЦ" О ПРЕНОСУ СРЕДСТАВА. ОДНОСНО ИЗГРАЂЕНИХ ОБЈЕКАТА ВОДОВОДА, КАНАЛИЗАЦИЈЕ И ГРАЂЕВИНСКИХ ОБЈЕКАТА И ОДЛУКУ УПРАВНОГ ОДБОРА ЈКП "МЛАДЕНОВАЦ" МЛАДЕНОВАЦ О УСВАЈАЊУ НАВЕДЕНE ОДЛУКЕ -Тачка је усвојена.

14. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О РАЗРЕШЕЊУ И ИМЕНОВАЊУ ЧЛАНА САВЕТА МАНИФЕСТАЦИЈЕ – ИЗЛОЖБА АУТОМОБИЛА СА ВАЗДУШНИМ ХЛАЂЕЊЕМ МОТОРА


На лични захтев разрешва се дужности члана Савета манифестације Марко Илић, а именује Милован Марковић. 15. ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ ПРОГРАМА УРЕЂЕЊА ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА И ФИНАНСИЈСКОГ ПЛАНА ЈП "ДИП МЛАДЕНОВАЦ" ЗА 2007. ГОДИНУ СА ПРЕДЛОГОМ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ О РАСПОДЕЛИ ДОБИТИ ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗА 2007. ГОДИНУ -Тачка је усвојена.

16. ИЗВЕШТАЈ О ПОСЛОВАЊУ И ФИНАНСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ ЈКП "МЛАДЕНОВАЦ" МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2007. ГОДИНУ, ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕНОЈ РЕВИЗИЈИ ФИНАНСИЈСКИХ ИЗВЕШТАЈА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗА 2007. ГОДИНУ И ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ О РАСПОДЕЛИ ДОБИТИ ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗА 2007. ГОДИНУ -Тачка је усвојена.

17. ИЗВЕШТАЈ О ПОСЛОВАЊУ ЈКП "ПИЈАЦЕ МЛАДЕНОВАЦ" МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2007. ГОДИНУ СА ПРЕДЛОГОМ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ О РАСПОДЕЛИ ДОБИТИ ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА -Тачка је усвојена.

18. ИЗВЕШТАЈ О ПОСЛОВАЊУ ЈП ЗА ИНФОРМИСАЊЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2006. ГОДИНУ СА ПРЕДЛОГОМ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ О РАСПОДЕЛИ ДОБИТИ ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗА 2ОО6. ГОДИНУ И ИЗВЕШТАЈ О ПОСЛОВАЊУ НАВЕДЕНОГ ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗА 2007. ГОДИНУ -Тачка је усвојена.

19. ИЗВЕШТАЈ О ПОСЛОВАЊУ СПОРТСКО РЕКРЕАЦИОНОГ ЦЕНТРА "ЉУБОМИР ИВАНОВИЋ ГЕЏА" ЗА 2007. ГОДИНУ -Тачка је усвојена.

20. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНИ ОДЛУКЕ О ОДРЕЂИВАЊУ ГРАНИЦА ГРАДСКОГ ГРАЂЕВНИСКОГ ЗЕМЉИШТА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ - Тачка је усвојена.

21. ИЗВЕШТАЈ О РАДУ САВЕТА ЗА ПРАЋЕЊЕ ПРИМЕНЕ ЕТИЧКОГ КОДЕКСА ПОНАШАЊА ФУНКЦИОНЕРА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ У СРБИЈИ ЗА 2007. ГОДИНУ
Тачка је усвојена.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.