logo

Актуелности

Реновирана фискултурна сала у Великој Крсни

altГрадска општина Младеновац финансирала је хобловање и лакирање паркета као и замену расвете у фискултурној сали ОШ "Биса Симић" у Великој Крсни.

Радове на хобловању, лакирању и обележавању паркета као и замени расвете у фискултурној сали површине 560 квадрата Основне школе "Биса Симић" финансирала је градска општина Младеновац у износу од око 700.000 динара.

Ратко Ђорђевић, директор ОШ "Биса Симић", задовољан је урађеним послом.

- Сала је реновирана захваљујући градској општини Младеновац. Хоблован је и лакиран паркет, а мурале су одрадила наша деце са наставником ликовног васпитања. Такође, урађена је и комплетна расвета у фискултурној сали. Остало је још само кречење да се уради. На почетку прошле године смо добили нову спортску опрему захваљујући Министарству омладине и спорта и Спортском савезу Београда тако да смо добили нове кошаркашке табле, голове и лопте.

altИмамо одличну сарадњу са општином Младеновац и градом Београдом. Површина сале је 560 квадрата, паркет је у пристојном стању, једино је требало хобловање и лакирање и да се обележи тако да сада имамо најбоље услове на територији наше општине с обзиром на висину сале и чињеницу да је изграђена 1992. године - рекао је Ђорђевић.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, истакао је да је у овој школи за кратко време урађена два значајна пројекта.

- Вредност радова заједно са променом расвете је око 700.000 динара, а у Основној школи "Биса Симић" урађен је још један пројекат, а то је сређивање просторија вртића у шта је уложено 1.200.000 динара. Искористио сам прилику да са директором и запосленима разговарамо о неким проблемима које треба решити. Чуо сам предлог када је у питању енергетска ефикасност и сређивање спољње фасаде школе. Наш интерес је да улажемо у основно образовање како би стално унапређивали услове за рад ученика и наставника.

altТрудићемо са да ове године приоритет буде на захтевима родитеља када је у питању обезбеђивање бољих услова у самим учионицама. Дуго година нису мењане клупе у смислу анатомске грађе, такође осветљење је лоше у учионицама, а доста средстава ће бити уложено у опремање стручних кабинета. Тражићемо од директора да нам припреме планове за наредних годину, две, а у питању је изградња и опремање ђачких трпезарија.

Жеља нам је да се вратимо у време кад су ђаци у школама добијали ручак и деца имала обезбеђене оброке. Живимо у времену где се брзо живи, где немамо времена да се посветимо деци. По неким истраживањима велики број деце одлази у школу да прескочи ручак. Жеља нам је да средимо трпезарије и искористимо једну кухињу, а то је кухиња која задовољава потребе вртића, и то ће бити велики искорак када је у питању брига о деци и један велики пројекат за здравију нацију. Прво ћемо о свему консултовати град Београд, а у неким првим корацима сви су дали позитивно мишљења на овакав предлог. Трудићемо се да обезбедимо средства која нису мала али када улажемо у децу мислим да је сваки динар оправдан - рекао је Глишић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.