logo

Актуелности

Виноградари и воћари прославили Светог Трифуна

altПоводом 14. фебруара, Светог Трифуна славе Удружења виноградара и воћара општине Младеновац, одржан је 22. Сабор произвођача вина и ракија у Мотелу "Војиновић". Генерални спонзор сабора је градска општина Младеновац.

На овогодишњем Сабору своја вина и ракије представило је 60 домаћина. Оцењено је укупно 99 узорака, 44 вина и 55 ракија. Стручна комисија на челу са проф. др Слободаном Јовићем, нашим најпознатијим енологом и сомелијерима Милошем Милићевићем и Робертом Бодом оценила је најбоља вина и ракије произведена у 2018. години. На слави Удружења, додељене су награде најбољим произвођачима у категоријама бело вино, розе, ружица, црвено вино, шљивовица, лоза, комовица и воћна ракија.

Сабор је отворио је Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

Поштовани домаћини, воћари и виноградари, у име градске општине Младеновац честитам вам славу удружења Светог Трифуна. Свим произвођачима који су данас са нама честитам на учешћу, а најбољима на признањима која им је доделио стручни жири.

altГрадска општина Младеновац годинама подржава и помаже одржавање Сабора произвођача вина и ракија. Ово је прилика да се домаћини друже, надмећу али и да од људи који су стручни у овој области чују и усвоје савете како би ваши производи сваке године били бољи.

Данас, када је тржиште преплављено производима великих трговинских ланаца, видимо колико је значајан наш сабор који негује, пре свега, породичну, аутохтону производњу ракија и вина. Драго ми је што су са нама ветерани у производњи који годинама учествују на саборима али и што је све више младих људи који настављају ову традицију.

Општина Младеновац има познате и признате произвођаче здраве и квалитетне хране и пића, што је резултат улагања у високу технологију у складу са највишим светским стандардима. Младеновачки подруми вина и ракија и угоститељски објекти који негују домаћу кухињу део су туристичког потенцијала по којем је Младеновац већ познат широм Србија. Још једном, честитам вам празник. Желим вам успешну и берићетну годину и богате воћњаке и винограде - рекао је Глишић.


Најбољим произвођачима вина и ракија дипломе су уручили Владан Глишић,председник градске општине Младеновац, Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа задужена за пољопривреду и Никола Милисављевић, председник Удружења виноградара и воћара општине Младеновац


Награде :

Бела вина


1. место - Нешић Стефан, Мала Врбица

2. место - Аврамовић Марко, Дубона

3. место - Аврамовић Негован, Дубона


Розе и ружица


1. место - Вукадиновић Владимир и Немања, Границе

2. место - Вићовац Бојан, Младеновац

3. место - Нешић Стефан, Мала Врбица и Прокић Милутин, Дубона


Црвено вино


1. место - Живановић Жељко, Кораћица

2. место - Вићовац Бојан, Младеновац и Аврамовић Негован, Дубона

3. место - Нешић Стефан, Мала Врбица

Шљивовица


1. место - Ивановић Војислав, Кораћица

2. место - Живановић Урош, Кораћица

3. место - Радосављевић Ненад, С.Младеновац


Комовице и лозе


1. место - Вукадиновић Богдан, Границе

2. место - Радосављевић Ненад, С.Младеновац

3. место - Симић Бранко, Кораћица


Воћне ракије


1. место - Павловић Милорад, Ковачевац и Ивановић Живомир, Кораћица

2. место - Чокић Предраг, Ковачевац и Павловић Божа, В.Иванча

3. место - Живановић Урош, Кораћица

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.