logo

Актуелности

Отварање пружног прелаза у "Драпшину"

Отварање пружног прелаза у "Драпшину"Како је саопштено из медија центра "Железница Србије" сутра у 11 часова, Милован Марковић, генерални директор овог предузећа пустиће у рад нови пружни прелаз у Цвијићевој улици у насељу "Петар Драпшин". Радове не изградњи и обезбеђивање овог прелаза вредни су око 12 милиона динара, а обавила их је фирма "Сименс".

Ово је други прелаз који је урађен на делу пруге Београд – Ниш која пролази кроз нашу општину. Наиме, прелаз у Рабровцу осигуран најсавременијом сигнално – сигурносном опремом вредном 11,7 милиона динара, пуштен је у рад 15. септембра. Укупно седам прелаза у Србији биће обезбеђено савременом опремом (аутоматским полубраницима) фирме "Сименс". Вредност ових радова износи близу 67 милиона динара.

Иако je на пружном прелазу у Цвијићевој улици постојала јасна друмска сигнализација, овде су се годинама, најчешће ноћу, дешавали налети возова на аутомобиле. Оштећен пут, растиње око пруге које су грађани сами крчили и разбијено улично осветљење, поред непажње возача, били су главни узроци несрећа. Ово је деценијама једно од најопаснијих места у Младеновцу, а само у протеклих осам година догодило се више удеса приликом којих су две особе погинуле.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.