logo

Актуелности

Вече фолклора у Младеновцу

altПреко 200 чланова фолклорних ансамбала шест Културно уметничких друштава одиграло је данас коло у Градском парку у оквиру манифестације "Вече фолклора".

Суграђанима су се на бини испред зграде градске општине Младеновац представили КУД-ови "Славко Манојловић" из Младеновца, "Прело" из Рабровца, "Љубомир Ивановић Геџа" из Ковачевца, "Шумадије" из Влашке, "Романо Ило" и "Војвода Јанко Катић" из Младеновца.

Манифестацију је отворио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

Поштовани суграђани, драго нам је да присуствујете манифестацији која се по први пут одржава у нашем граду. На једном месту су окупљена сва Културно уметничка друштва из наше општине која ће се представити суграђанима са својим кореографијама и репертоаром. Сви чланови друштава ће се данас ухватити у заједничко коло и на тај начин симболички послати једну лепу слику младости, игре и заједништва из нашег града. Наши КУД-ови имају велики стваралачки потенцијал што су доказали и показали на домаћим фестивалима чији су организатори али и на многобројним гостовањима широм Европе. На тај начин су најбоље представили себе и своју општину на чему смо им сви захвални. Верујем да ће у годинама пред нама ово вече фолклора постати традиционална манифестација која ће окупљати све више младих људи који ће тако своје слободно време квалитетно и креативно проводити у друштву својих вршњака. Хвала вам и проглашавам Вече фолкора отвореним - рекао је Глишић.

altaltaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.