logo

Актуелности

Више места за бескућнике

Више места за бескућникеПрихватилиште за одрасла и стара лица у Кумодрашкој улици у Београду, добило је сагласност градског Секретаријата за урбанизам и грађевинарство да се прошири са садашњих 940 на 3.300 м2. Радови на доградњи би могли да почну већ почетком 2009. године.

Ово је иначе једина установа у нашој земљи у којој бескућници могу да преспавају, окупају се, поједу кувани оброк и добију лекарску помоћ.

– План је дао могућност да дође до проширења објекта у Кумодрашкој улици, али тек кад га званично усвоји Скупштина града Београда моћи ће да се почне са било каквим радовима. Након што се план усвоји, треба изградити техничку документацију, а после од надлежних инвеститора највише зависи кад ће радови почети и колико ће трајати – објаснила је Марина Божић, начелник урбанистичког завода за општину Вождовац.

Владан Ђукић, градски секретар за социјалну и дечју заштиту, потврђује да је пројекат проширења прихватилишта добио све потребне дозволе и да ће радови највероватније бити готови до краја 2009. године. Градиће се још један спрат и поткровље, а у плану је и уређење баште.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.