logo

Актуелности

У затвореној ИМ "Дамјановић" пронађено пилеће месо са бразилском декларацијом

У затвореној ИМ "Дамјановић" пронађено пилеће месо са бразилском декларацијомУ ванредној контроли објекта Идустрије меса "Дамјановић", ветеринарска инспекција Генералног инспектората је дана 16.01.2009. године, пронашла 864 килограма пилећег меса без прописане пратеће ветеринарско-санитарне документације, а са декларацијом на португалском језику, које је пристигло после донетог решења о привременом затварању.

Инспекција је дала налог да се обустави даља дистрибуција и обрада овог меса до достављања и провере документације. Уколико се утврди да месо нема легално порекло и исправну документацију, роба ће бити одузета, а против фирме и одговорног лица биће поднета пријава за привредни преступ.

Претпоставља се да је пронађено месо пореклом из Бразила, и да је у индустрију меса Дамјановић из Младеновца стигло на непознат начин из Врања.

Након провере ветеринарско-санитарне документације у Врању, у даљи поступак укључено је надлежно министарство и Министарство унутрашњих послова. После завршене истраге, јавност ће бити упозната са детаљима.

Пренето са интернет сајта Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде (19.1.2009.)

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.