logo

Актуелности

Подршка СКГО у имплементацији оперативног плана за инклузију Рома

alt

Координатор Компоменте I Програма €žПодршка ЕУ инклузија Рома€“ Оснаживање локалних самоуправа за инклузију Рома€œ Дејан Марковић посетио је Младеновац и том приликом се упознао са досадашњим спроведеним активностима из Оперативног плана Мобилног тима за инклузију Рома у оквиру Локалног акционог плана за социјалну инклузију Рома и Ромкиња за период од 2019. до 2021. године.

Састанку су присуствовали Сузана Васић, координаторка Мобилног тима и члан Већа ресорно задужена за социјална питања, националне мањине, унапређење и заштиту људских и мањинских права, Анђелка Миловановић, начелник Службе за буџет и финансијске послове, Александра Павловић из Градског центра за социјални рад, одељења у Младеновцу, Жељко Селимовић, руководилац Националне службе за запошљавање, испоставе Младеновац, Мирјана Главаш Филиповић, психолог у Основној школи "€žСвети Сава€" и Дарко Стојановић испред Дома здравља Младеновац.
Представници Мобилног тима су упознали Марковића са до сада реализованим активностима из области социјалне заштите, запошљавања и образовања, које су обухватале информисање ромске популације о доступним услугама Центра за социјални рад и остваривању права на исте, укључивању деце у образовни систем и континуираном похађању наставе, као и о активним мерама за запошљавање.

Марковић је похвалио градску општину Младеновац и Мобилни тим на успешнo имплементираним активностима и изразио очекивања да ће Локални акциони план дати позитивне резулате на побољшању положаја припадника ромске националности у Младеновцу.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.