logo

Актуелности

Фискализација бувљака


Пореска управа Србије најавила је прошле недеље појачану контролу промета преко фискалних каса на робним, односно бувљим пијацама. Иако није наведено колико ће контрола трајати челници београдских пијаца су редом изненађени. Они сматрају да ће оваква одлука преполовити број закупаца, а да ће се овим потезом само повећати број уличних продаваца.

Дакле, свако ко на бувљаку продаје своју робу од гаћа и сапуна до шрафова и папуча мораће купцу да изда фискални рачун. У супротном прете им оштре казне које се у завинсности од прекршаја крећу од 50.000 до милион динара, или шездесетодневном забраном обављања посла.

У ЈКП "Пијаце – Младеновац" кажу да је пијачна управа примењивала Закон о фискалним касама од његовог доношења – 2005. године, али да су обавестили своје кориснике да следи појачана контрола.

– Нисмо додељивали никоме тезге ко не донесе решење од Агенције за привредне регистре да има регистровану радњу. Пре неколико дана имали смо састанак у Пореској управи града Београда где је јасно речено да на свим тезгама мора да буде истакнут назив радње, име власника, ценовник, уредна документација да је радник пријављен, фискална каса и обавеза издавања фискалног рачуна. Ми смо већ средином априла нашим корисницима пустили обавештење да ћемо са свима ко не буде донео решење о регистрованој радњи раскинути уговоре и нећемо примати месечне резервације. Такође смо обавестили кориснике да ће почети контроле и шта све од наведеног морају да имају – рекао је Жарко Обрадовић, заменик директора ЈКП "Пијаце – Младеновац"

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.