logo

Актуелности

Повећањем попуста до боље наплате


Одборници Скупштине града усвојили су на јучерашњој седници Одлуку о измени и допуни одлуке о критеријумима и мерилима за уређивање грађевинског земљишта. Према овој одлуци повећан је попуст за једнократно плаћање накнаде за грађевинско земљиште који сада износи 50%.

Како се наводи у образложењу одлуке, разлог за њено доношење је ублажавање негативних ефеката светске економске кризе на Програм уређивања и давања у закуп грађевинског земљишта за 2009. годину. Процењује се да би се, давањем права на умањење накнаде од 50 одсто (за разлику од досадашњих 30 одсто) за једнократну уплату накнаде у року од 15 дана од обрачуна, инвеститори додатно мотивисали да уговоре и плате накнаду за уређивање грађевинског земљишта.

На тај начин биће обезбеђена боља наплата, створена средства за реализацију инвестиција планираних програмом и очувана ликвидност градског буџета и Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Новом одлуком о боравишној такси предвиђено је да таксу не плаћају деца до седам година, лица упућена на бањско и климатско лечење, особе са инвалидитетом од најмање 70 одсто, војни инвалиди од прве до пете групе, цивилни инвалиди рата, слепа лица, лица оболела од дистрофије, параплегије, церебралне и дечје парализе, милтупле склерозе, особе ометене у развоју, као и њихови пратиоци, затим ученици и студенти, страни држављани и лица која непрекидно бораве у објекту за смештај дуже од 30 дана. Боравишну таксу умањену за 50 одсто плаћају лица од 7 до 15 година.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.