logo

Актуелности

Одржана седница Општинског већа - "Испеглана" одлука о стипендијама


На данашњој 14. седници Општинског већа ГО Младеновац, осим измењеног деневног реда, једногласно је усвојено свих осам предложених тачака. Наиме, на предлог већника Драгана Марковића са дневног реда је скинута тачка о извештају рада Управе градске општине Младеновац за период 1.1.2009.-30.6.2009. године, односно тачка је одложена за наредну седницу већа.

Драган Марковић је свој предлог образложио потребом за, како је рекао, "додатним консултацијама" о овој тачки. За измењени дневни ред гласали су сви већници осим Божидара Томићевића који је био против.

Општинско веће је у даљем раду једногласно усвојило Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о установљавању општинске стипендије за студенте о којем ће се ускоро изјаснити и општинска Скупштина. Између осталог, усвојени су и предлози за именовање председника и чланова савета три општинске културне манифестације : "Шумадијских метафора", "Ликовне колоније" и "Позоришног фестивала".

Усвојен је и Извештај о функционисању система одбране од града на територији Радарског центра "Букуља" за период од 15.4. - 15.7.2009. године, а из резервисаних средстава Програма уређења грађевинског земљишта на територији додељено је 100.000 динара Шаховском клубу "Младеновац" за покриће трошкова финансирања такмичења у I шаховској лиги Србије. Са исте буџетске позиције месној заједници "Кораћица" одобрено је 120.000 динара, на име трошкова кречење, замена подних облога и водоводних инсталација просторија МЗ "Кораћица" у којима ће до изградње нове зграде бити привремено смештена здравствена амбуланта.

По завршетку данашње седнице Бранислав Јовановић , председник Градске општине Младеновац и председавајући Општинског већа, рекао је да је Извештај о раду Општинске управе скинут са дневног реда како би се унеле допуне и потребни подаци чиме би се стекла права слика о начину рада Општнске управе.

− Што се тиче рада управе није све било у реду, било је и проблема, а то значи да све оно што је карактерисало рад у претходном периоду наведемо и да покушамо да оно што није обављено решимо − изјавио је Јовановић.

Коментаришући измене и допуне одлуке о додели општинских стипендија, Јовановић је истакао да се овим не уносе никакве значајне разлике у односу на прошлогодишњи конкурс, односно да ће као и прошле године бити додељено 30 стипендија за најбоље младновачке студенте.

− Иако формалних разлика нема сада смо одлуку исправили тако да нико од студената који својим високим просеком задовољавају критеријуме за добијање стипендије не буде ускраћен. Проблеми око новог система студирања по "Болоњској декларацији" су исправљени тако да сада имамо званично усклађену одлуку са свим променама у образовању. Након гласања Скупштине о овој тачки биће расписан конкурс, а ја очекујем да ће то бити врло брзо, већ крајем октобра − каже Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.