logo

Актуелности

Сајам пракси 26. и 27. новембра на Београдском сајму

Сајам пракси 26. и 27. новембра на Београдском сајму Канцеларија за младе града Београда и Секретаријат за привреду организоваће 26. и 27. новембра у Хали 5 Београдског сајма Први сајам пракси. Више од 60 великих српских предузећа понудиће младима на овом сајму велики број професионалних пракси, односно прилику да стекну неопходно искуство за даљу каријеру.

Сајам је оба дана отворен од 10 до 17 часова, а млади треба да понесу свој CV. Списак предузећа која ће учествовати и практичне савете о томе како се пишу CV и пропратно писмо и како се преговара о послу млади могу да нађу на сајту www.sajampraksi.com

Младима у нашој земљи образовање не пружа довољно практично применљивих знања, а послодавци углавном инсистирају на одређеном радном искуству. Стручна пракса, међутим, или не постоји, или је на веома ниском нивоу.

– Подаци показују да тек на сваком петом радном месту није потребно искуство. Због постојеће економске ситуације, прави је тренутак да се на једном месту окупе млади људи различитих образовних профила и интересовања и да им се понуди пракса, која ће им омогућити да упознају начин рада и функционисање фирми. Очекујем да ће на сајму бити понуђено између 800 и 1.000 пракси, при чему ће Фонд "Др Зоран Ђинђић" понудити 75 пракси у иностранству. Град на овај начин конкретно помаже младима и пружа им одскочну даску у даљем професионалном развоју, а истовремено подстиче запошљавање – рекао је Коста Андрић, директор Канцеларије за младе.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.