logo

Актуелности

Изградња нове трансформаторске станице у Ковачевцу

 

Председник Градске општине Младеновац Владан Глишић и , координатор ЕПС Дистрибутивног подручја Београд, Радета Марић, заједно са стручним сарадником за пројектовање објеката Миланом Обрадовићем и руководиоцем Службе за припрему и надзор инвестиција ЕПС Гораном Стојановићем, обишли су завршне радове на изградњи нове трансформаторске станице "Младеновац 5" у Ковачевцу.

Нови и модеран објекат монтажно - бетонског типа има разводно постројење од 35 kw и 10kw, а вредност инвестиције је 70 милиона динара.

Како је речено, трафо станица има потпуно нови интегрисани систем управљања који подразумева да ће сви трансформаторски процеси у станици бити даљински надгледани и контролисани из једног центра у Београду. То значи да ће сви евентуални кварови бити одмах детектовани, време отклањања кварова биће максимално скраћено, а крајњи потрошачи биће у знатно краћем периоду без електричне енергије.

Старо постројење, које више неће бити у функцији, биће демонтирано, а постојећи водови прикачени на нову станицу, чиме ће објекат почети са радом. Такође је постављен и нови видео надзор захваљујући којем је омогућена двадесетчетворочасовна контрола.

Завршетком изградње и пуштањем у рад нове трафо станице, становници овог дела општине, пре свега Ковачевца и Велике Крсне, добиће квалитетно и редовно снабдевање струјом. У плану су и нове инвестиције ЕПС-а у обнову и изградњу електро мреже у општини Младеновац.

Novitrafo1
Novitrafo2
Novitrafo3
Novitrafo4
Novitrafo5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.